JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Tarçınlı Cevizli Kurabiye Tarifi, Nasıl Yapılır?
Konbuyu başlatan
Konbuyu başlatan
Gulsumnur
Başlangıç tarihi
Başlangıç tarihi
13 Ocak 2025
Cevaplar
Cevaplar
0
Görüntüleme
Görüntüleme
14
Tarçınlı Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
250 gram oda sıcaklığında tereyağı
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta akı
1 çay bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
1 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
4,5 - 5 su bardağı un
Üzeri için:
3 yemek kaşığı pudra şekeri
2 tatlı kaşığı tarçın
Tarçınlı Cevizli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
İlk olarak tereyağı, pudra şekeri, sıvı yağ, yumurta akı, vanilya, kabartma tozu, tarçın ve unun bir kısmını alarak yoğuralım.
Unu yavaş yavaş ilave edelim ki ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edebilelim.
Son olarak cevizi ekleyip karıştıralım.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım.
Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 25 dakika pişirelim.
Fırından çıkaralım, ilk sıcaklığı çıkana kadar biraz dinlendirelim ve pudra şekerli tarçınlı karışıma batıralım.
Kurabiyelerimiz hazır. Afiyet olsun.
Create an account or login to comment
You must be a member in order to leave a comment
Create account
Create an account on our community. It's easy!
Log in
Already have an account? Log in here.