Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Tavuklu Büryan Pilavı Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 tatlı kaşığı tereyağı
1 adet soğan
2 adet havuç
4 yemek kaşığı bezelye
1 çay bardağı domates püresi
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 su bardağı pirinç
8 adet tavuk but
3 su bardağı sıcak tavuk suyu
Üzeri İçin:
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tavuklu Büryan Pilavı Tarifi Yapılışı
İlk olarak tenceremizi ısıtalım. Sıvı yağ ve tereyağı ile birlikte soğanları 2-3 dakika soteleyelim.
Üzerine havuç ve bezelyeleri ekleyip kavurmaya devam edelim.
Domates püresi, tuz ve karabiberini de ekleyip, karıştıralım ve bir taşım kaynatalım.
Yıkayıp suyunu süzdüğünüz pirinci de tencereye ekleyelim ve 3-4 dakika kavuralım. Ardından ocaktan alalım.
Hazırladığımız pirinci fırın kabına alalım. Üzerine haşlanmış tavuk butlarını dizelim.
Sıcak tavuk suyunu da kalıba dökelim. Bir kasede zeytinyağı ve salçayı karıştıralım ve tavukların üzerine sürelim.
Pişirme kağıdını ıslattıktan sonra ve buruşturup kabın üzerini örtelim.
Hazırladığımız büryan pilavını 200 derece fırında 25 dakika pişirelim. Tavukların daha fazla kızarmasını isterseniz pişirme kağıdını üzerinden alıp bir 5 dakika daha fırınlayabilirsiniz.