Tavuklu Büryan Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Gulsumnur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 6

Gulsumnur

Administrator

tavuklu-buryan-pilavi-tarifi-nasıl-yapılır-arguntc.webp
Tavuklu Büryan Pilavı Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 4 yemek kaşığı bezelye
  • 1 çay bardağı domates püresi
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı pirinç
  • 8 adet tavuk but
  • 3 su bardağı sıcak tavuk suyu

Üzeri İçin:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Tavuklu Büryan Pilavı Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak tenceremizi ısıtalım. Sıvı yağ ve tereyağı ile birlikte soğanları 2-3 dakika soteleyelim.
  • Üzerine havuç ve bezelyeleri ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Domates püresi, tuz ve karabiberini de ekleyip, karıştıralım ve bir taşım kaynatalım.
  • Yıkayıp suyunu süzdüğünüz pirinci de tencereye ekleyelim ve 3-4 dakika kavuralım. Ardından ocaktan alalım.
  • Hazırladığımız pirinci fırın kabına alalım. Üzerine haşlanmış tavuk butlarını dizelim.
  • Sıcak tavuk suyunu da kalıba dökelim. Bir kasede zeytinyağı ve salçayı karıştıralım ve tavukların üzerine sürelim.
  • Pişirme kağıdını ıslattıktan sonra ve buruşturup kabın üzerini örtelim.
  • Hazırladığımız büryan pilavını 200 derece fırında 25 dakika pişirelim. Tavukların daha fazla kızarmasını isterseniz pişirme kağıdını üzerinden alıp bir 5 dakika daha fırınlayabilirsiniz.
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Günün trendleri

Haftanın enleri

Popüler konular

Geri