Uygulamayı yükle
How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Şirk ve tehlikeli sözler

Efendim demek Sual: Gayrimüslime efendim demek küfür müdür? CEVAP Tazim [hürmet] edilmesi emredileni tahkir [aşağılamak] ve tahkir edilmesi emredileni de tazim etmek küfürdür. (Birgivi vasiyetnamesi şerhi) Hadis-i şerifte, (Münafık [ve her çeşit kâfir] ile konuşurken, efendim demeyin)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Tekfircinin tekfirleri Sual: Küfürle ilgili birkaç kitaptan aldığım sözler doğru mudur? CEVAP Bu sözler tamamen şahsi görüşle yazılmıştır. Bir insana kâfir diyebilmek için nakli esas almak gerekirdi. Şahsi görüşle bir insan tekfir edilemez. Bir şey haramsa veya küfürse kitaplarda yazılıdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Fâtiha okurken düşünmek Sual: Namazda Fâtiha okurken, (İyyâke na’büdü=Yalnız sana ibadet ederiz) kısmında, kumar, içki, zina gibi günah olan veya alışveriş gibi mübah olan şeyler düşünülmüşse, düşünülen şeye ibadet edilmiş olur mu? Ben bir şey düşünmeden hiç namaz kıldığımı hatırlamıyorum...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Şeytan ve deist Sual: Şeytan, Allah'ın varlığını, Cenneti ve Cehennemi biliyor. Allah'ın emrini beğenmediği için lanetlenmiştir. Deist denilen dinsizler de, bir yaratıcının varlığına inanıyorlar, ama onun emirlerini kabul etmiyorlar. Bunların şeytandan farkları var mı? CEVAP Dînî yönden...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
İnkâr nedir? Sual: Peygamber efendimiz zamanında, mucizeleri görmeden iman edenler olduğu gibi, gördükleri hâlde inkâr edenler de olmuş. Bunun sebebi nedir? Cevap: Konu ile alakalı olarak Şevâhid-ün Nübüvve kitabında deniyor ki: “Resulullah efendimiz zamanında, basiretli, ileri görüşlü olanlar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22

Hesap oluşturun veya giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir.

Hesap oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Çok kolay!

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Geri