Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Rüyada komşu oğlunu görmek, kulun nasibinde olan rızkın genişlemesine ve geçiminde ferahlık bulmasına delâlet eder. Bir kimsenin rüyasında komşu oğlunu görmesi kazancının artacağına, elinin bollaşacağına ve hanesine bolluk ile bereketin ineceğine işaret eden müjdeli bir hâl olarak yorumlanır...
Rüyada kırlangıç kuşu görmek mal, mübarek bir adam, saliha bir kadın yahut ilim talebesi bir çocuğa delâlet eder. Zira kırlangıç, tabiatında nezahet, hareket ve ses güzelliği taşıdığı için, Rüyada görülmesi hem dünya hem âhiret yönünden hayır ve berekete işarettir. Bazı ehl-i tâbir, kırlangıcı...
Her Yokuşun Bir İnişi, Her İnişin Bir Yokuşu Vardır atasözünün anlamı: Yaşamda kolaylıklar kadar zorluklarda vardır. Bu nedenle en varlıklı ve mutlu günlerimizde bile, zor ve zayıf günlerin gelebileceğini aklımızdan çıkarmamalıyız. Mutlu ve varlıklı günlerimizde israf ve kibirden kaçınmalı...
Rüyada anka kuşu görmek, büyük talih olarak yorumlanır. Rüyayı gören kişinin, eşsiz ve mükemmel bir hayatı olacağına, kısmetlerinin hiçbir zaman kesilmeyeceğine ve şansının da kapanmayacağına delalet eder.
Bu rüya, uğur olarak kabul edilir ve rüya sahibinin kurtuluşuna, yeniden doğmuşçasına...
Muhabbet kuşlarının en sevdiği şeylerden bazıları şunlardır:
Taze meyve ve sebzeler Muhabbet kuşları; marul, bezelye, semizotu, brokoli, maydanoz, turp, elma, armut, muz, üzüm gibi besinleri sever.
Tohumlar Muhabbet kuşları, sarı darı, beyaz darı, kırmızı darı, dal darı, aspur, nijer tohumu...
"Komşu komşunun külüne muhtaçtır" atasözünün hikayesi hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, bu atasözü insanların birbirlerine yardım etmek ve dayanışma içinde olmak zorunda olduklarını ifade eder.
Atasözünde geçen "kül" ifadesi, yapılacak en ufak bir yardımın bile komşuluk ilişkilerini...
HiraiZerdüş-Şu Benim Ağlayan Gönlüm
Şu benim ağlayan gönlüm
Gülecek ama ne zaman
Bir dost gelip göz yaşımı
Silecek ama ne zaman..
İçimdeki bitmez acı
Sensin Derdimin ilacı
Yüreğimde derin sancı
Dinecek ama ne zaman
Kul Ahmedim hak yolunda ölecek ama ne zaman..