Çarkıfelek Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır?

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Gulsumnur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 12

Gulsumnur

Administrator
Katılım
16 Ara 2024
Mesajlar
1,366
Tepkime puanı
20
Puanları
38
Puan
60,528
Bakiye
1TL

çarkıfelek-tatlısı-tarifi-nasıl-yapılır-arguntc.webp

Çarkıfelek tatlısının hamuru için:

  • 150 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı irmik
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3-3,5 su bardağı un

Çarkıfelek tatlısının şerbeti için:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 7-8 damla limon suyu
  • 1 çimdik tuz

Çarkıfelek tatlısının arası için:

  • 1 kase iri dövülmüş ceviz içi

Çarkıfelek Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Çarkıfelek tatlımız için ilk olarak şerbeti hazırlayalım. Şerbet için gerekli malzemeleri tencereye alıp karıştıralım. Yaklaşık 20 dakika kadar kaynattıktan sonra ocaktan alalım ve Soğumaya bırakalım.
  2. Derin bir kaba tereyağı, irmik, yoğurt, sıvı yağ, yumurta ve irmiği alalım.
  3. Üzerine kalan malzemeleri de ekleyip yoğuralım.
  4. Hamurdan parçalar koparıp elimizle yuvarlayalım. Avucumuzda hafif açalım ve içine ceviz koyup kapatalım.
  5. Tepsiye dizelim. Daha sonra tatlımıza ister robotun çırpıcı aleti ile isterseniz kaşık yardımıyla çarkıfelek şeklini verelim.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişirelim.
  7. Sıcak tatlıya soğuyan şerbetimizi dökelim ve çekmesi için biraz bekleyelim.
  8. Çarkıfelek tatlımız hazır. Afiyet olsun.
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Haftanın enleri

Geri