Ciğer Kızartma Tarifi, Nasıl Yapılır?

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Gulsumnur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 15

Gulsumnur

Administrator

ciğer-kızartma-tarifi-nasıl-yapılır.webp
Ciğer Kızartma Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram dana ciğeri
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Sunum için:

  • 2 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı tuz

Ciğer Kızartma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak küp küp doğradığımız ciğeri süzgece alalım ve kanının süzülmesi için bekleyelim.
  2. Uygun bir tavada küp küp doğradığımız patatesleri kızartalım.
  3. Daha sonra kanı süzülen ciğerleri una bulayalım.
  4. Fazla ununu silkeleyip kızgın yağa atıp, kızartalım.
  5. Arada karıştırarak en fazla 3 dakika pişirelim. Bu sürede pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra süzgeç yardımıyla tabağa alalım.
  6. Soğanları jülyen doğrayıp tuz ve sumakla ovalım. Patatesleri ve soğanları servis tabağına alalım.
  7. Üzerine ciğerleri ilave edip servis yapalım.
  8. Afiyet olsun.
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Günün trendleri

Haftanın enleri

Popüler konular

Geri