Gulsumnur
Administrator
Güveçte Kuşbaşılı Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kuşbaşı dana eti
- 2 kg mantar
- 2 adet büyük boy kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 3 adet çarliston biber
- 5 adet domates
- Sıvı yağ 50 gram kadar tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz ,karabiber ,kekik
- Rendelenmiş kaşar
- Önce kuşbaşı olarak aldığımız eti biraz küçülterek düdüklüde kısık ateşte suyunu salıncaya kadar bekletelim.
- Suyunu salıp kaynamaya başlayınca kapağını kapatıp yirmi dakika pişirelim.
- Etimiz pişerken büyükçe bir tava yada tencereye önce biraz sıvı yağ koyuyoruz, yemeklik doğradığımız kuru soğan ilave edip biraz kavuralım.
- Daha sonra biberi ve salçasını atıp karıştıralım.
- Ardından çok küçük olmayacak şekilde doğradığımız mantarları ilave edelim ve ocağın altını biraz kısalım.
- Çok az sıcak su koyalım ki mantarlar yapışmasın.
- Mantarlar suyunu salmaya başlayınca altını tekrar açalım.
- Küçük küçük doğradığımız sarımsak ve tereyağını atıp pişmeye bırakalım.
- Düdüklüyü açıp etleri pişmekte olan mantara suyuyla birlikte ilave edelim.
- Tuzunu, baharatlarını ve kabuğunu soyup küp küp doğradığımız domatesleri de ilave edip bir 10 dakika pişirdikten sonra altını kapatalım.
- Yemeğimizi küçük güveçlere paylaştıralım ve üzerlerine kaşar serpip fırına verelim.
- Güzelce kızardıktan sonra yemeğimiz hazır.