Güveçte Kuşbaşılı Mantar Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Gulsumnur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 12

Gulsumnur

Administrator
Katılım
16 Ara 2024
Mesajlar
1,366
Tepkime puanı
20
Puanları
38
Puan
60,530
Bakiye
1TL
güveçte-kuşbaşılı-mantar-sote.webp

Güveçte Kuşbaşılı Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 kg kuşbaşı dana eti
  • 2 kg mantar
  • 2 adet büyük boy kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet çarliston biber
  • 5 adet domates
  • Sıvı yağ 50 gram kadar tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz ,karabiber ,kekik
  • Rendelenmiş kaşar
Güveçte Kuşbaşılı Mantar Sote Tarifi Yapılışı
  • Önce kuşbaşı olarak aldığımız eti biraz küçülterek düdüklüde kısık ateşte suyunu salıncaya kadar bekletelim.
  • Suyunu salıp kaynamaya başlayınca kapağını kapatıp yirmi dakika pişirelim.
  • Etimiz pişerken büyükçe bir tava yada tencereye önce biraz sıvı yağ koyuyoruz, yemeklik doğradığımız kuru soğan ilave edip biraz kavuralım.
  • Daha sonra biberi ve salçasını atıp karıştıralım.
  • Ardından çok küçük olmayacak şekilde doğradığımız mantarları ilave edelim ve ocağın altını biraz kısalım.
  • Çok az sıcak su koyalım ki mantarlar yapışmasın.
  • Mantarlar suyunu salmaya başlayınca altını tekrar açalım.
  • Küçük küçük doğradığımız sarımsak ve tereyağını atıp pişmeye bırakalım.
  • Düdüklüyü açıp etleri pişmekte olan mantara suyuyla birlikte ilave edelim.
  • Tuzunu, baharatlarını ve kabuğunu soyup küp küp doğradığımız domatesleri de ilave edip bir 10 dakika pişirdikten sonra altını kapatalım.
  • Yemeğimizi küçük güveçlere paylaştıralım ve üzerlerine kaşar serpip fırına verelim.
  • Güzelce kızardıktan sonra yemeğimiz hazır.
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Haftanın enleri

Geri