Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kedidili Ekler Pasta Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
Kedidili ekler pasta hamuru için:
1 paket kedidili bisküvi
1,5 su bardağı süt
Kedidili ekler pastanın muhallebisi için:
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı (tepeleme)şeker
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı (tepeleme)un
1 yemek kaşığı (tepeleme)nişasta
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
Kedidili ekler pastanın çikolata sosu için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1,5 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı şeker
1,5 yemek kaşığı un
Kedidili ekler pastayı süslemek için:
1 tutam toz fıstık
Kedidili Ekler Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Kedidili ekler pastanın muhallebisi çin tencereye vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri alın. Sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kapatın.
Tereyağı ve vanilyayı ekleyin. Güzelce karıştırın ve ılımaya bırakın. Topak olmaması için ara ara karıştırın.
Kedidili bisküvileri süta batırıp ıslatın ve servis tabağına alın. Arasına hazırladığınız muhallebiyi ekleyip yayın. Üzerine tekrar kedidillerini ıslatıp kapatın. Bu şekilde hepsini hazırlayın.
Çikolata sosu için gerekli tüm malzemeleri tencereye alın. Sürekli karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra ocaktan alın.
Çikolata sos soğuduktan sonra kedidillerinin üzerine dökün. Kedidilli ekler pastayı fıstıkla süsleyip servis edin. Afiyet olsun.