Mantarlı Et Sote Tarifi, Nasıl Yapılır?

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Gulsumnur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 14

Gulsumnur

Administrator

mantarlı-et-sote-tarifi-nasıl-yapılır.webp
Mantarlı Et Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber
  • 400 gram dana eti
  • 300 gram mantar
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 adet domates
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 adet pul biber

Mantarlı et sote üzeri için:

  • 3 dal maydanoz

Mantarlı Et Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Mantarlı et sotemiz için öncelikle yağları tavaya alalım.
  2. Yemeklik doğradığımız soğanları ekleyelim ve kavurmaya başlayalım.
  3. Üzerine biberleri de ekleyelim ve biraz piştikten sonra mantarları ilave edelim.
  4. Daha sonra etleri de ekleyelim ve renk alana kadar kavuralım.
  5. kavrulan etlerimiz üstüne domates ve salçayı ekleyelim. Baharatları da ekledikten sonra sebzeler ve etler yumuşayana kadar pişirelim.
  6. Sebze ve etler piştikten sonra ocaktan alabilirsiniz.
  7. Afiyet olsun.
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Günün trendleri

Haftanın enleri

Popüler konular

Geri