Uygulamayı yükle
How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Kabul olmayacak dua

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Argun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 37

Argun

Tanınmış üye
Yönetici
Moderatör
Konular
27,848
Web sitesi
argun.tc

Kabul olmayacak dua

Sual: Kabul olmayacak duaya amin denmez demek, küfrü gerektirir mi?

CEVAP
Önce kabul olmayacak dua olur mu, olmaz mı ona bakalım! Mesela, (Ya Rabbi, beni peygamber yap) demek kabul olmayacak bir duadır. Böyle dua etmek Allah’ın emrine aykırıdır ve böyle duaya amin denmez.

Ayrıca Allahü teâlânın âdetine zıt olan dualara da amin denmez. Mesela, (Beni öldürme, beni melek yap, beni kadın yap) demek böyledir. Ayrıca ibadet yapmadan Cennete girmek için dua etmek de günahtır. (İslam Ahlakı)

Haramdan sadaka verse, alan fakir de haramdan olduğunu bilerek, verene, Allah razı olsun dese veya Allah kabul etsin dese ve veren de, amin dese, ikisi de imanlarını kaybeder. Başka biri de amin dese, o da kâfir olur. (Birgivi şerhi)

Haram olduğu bilinen belli mal ile cami veya başka hayır yaptırmak ve bunlara karşılık sevap beklemek küfürdür. (Redd-ül-muhtar)

Demek ki kabul olmayacak ve amin denmeyecek dualar vardır. Bu bakımdan, (Kabul olmayacak duaya amin denmez) demek küfrü gerektirmez. Fakat böyle sözler söylememek iyi olur.

Hesap oluşturun veya giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir.

Hesap oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Çok kolay!

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Benzer konular

Kabul olmayacak dua var mı? Sual: (Kabul olmayacak duaya âmin denmez) demek küfrü gerektirir mi? CEVAP Önce kabul olmayacak dua olur mu, olmaz mı ona bakalım! Mesela, (Ya Rabbi, beni peygamber yap) demek kabul olmayacak bir duadır. Böyle dua etmek Allahü teâlânın emrine aykırıdır ve böyle duaya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
  • Soru Soru
Normalden değerden daha yüksek lipaz seviyeleri, normal üst sınırın üç katından fazla olması durumudur. Bununla birlikte, lipaz seviyesindeki yükseklik her zaman pankreas bozuklukları ile ilişkili olmayabilir. Doğum kontrol hapları, diüretikler veya kodein gibi ilaçlardan dolayı da görülebilir.
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ve Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Mehmet Ömer Arif Aras hakkında, 5 yıl 6 aya kadar hapis talebiyle hazırlanan iddianame kabul edildi. Sanıklar 20 Mayıs'ta hakim karşısına çıkacak. Türk Sanayicileri ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Malezya Havayolları'na ait kayıp uçağı arama çalışmaları bir kez daha başlatılıyor. Malezya hükümetinin şartları kabul etmesiyle birlikte Ocean Infinity şirketinin 15 bin kilometrekareyi kapsayan arama çalışmaları hız kazandı. Enkazın başarıyla bulunması durumunda firma 70 milyon dolar ödeme...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Macaristan’da kabul edilen yeni yasa kapsamında Onur Yürüyüşleri yasaklandı ve yetkililere yasaklı etkinliklere katılanları yüz tanıma teknolojisiyle tespit etme yetkisi verildi. Macaristan parlamentosunda kabul edilen yeni LGBTQ+ karşıtı yasa kapsamında Onur Yürüyüşleri yasaklandı ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Beyin ölümü dinen ölüm olarak kabul edilebilir mi? Dini kaynaklarımızda ölüm, ıstılah olarak ruhun bedenden ayrılması şeklinde tarif edilmekle birlikte bu ayrılışın zamanı ve şekli tanımlanmamıştır. Bu itibarla ölümün hangi şartlarda ve ne zaman gerçekleştiğinin belirlenmesi, yani ölümü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Duaların kabul olması için ön şartlar var mıdır? Duanın kabul edilmesi için şu hususlara riâyet edilmesi gerekir: a) Duadan önce tövbe ve istiğfar edilmelidir. Günah işleyen, haramlardan uzak durmayan bir kulun duası kabul edilmeye layık değildir. Bu bağlamda Hz. Peygamber’in (s.a.s) şu hadisi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Ezan ile kâmet arasında yapılan duanın kabul olacağına dair rivayet var mıdır? Duaların her zaman kabul görme umudu varsa da bazı özel vakitlerde yapılacak duaların kabul görüp reddedilmeyeceğine ilişkin hadis-i şerifler vardır. Ezân okunurken, ezânla kâmet arasında ve kâmet getirildiğinde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Dua ederken ‘Allah’ım! Peygamberimizin hürmetine dualarımızı kabul eyle’ demek caiz midir? Kulun, aczini itiraf ederek sevgi ve tazim duyguları içinde lütuf ve yardım dilemesini ifade eden dua, ibadet edilecek ve yardım istenilecek yegâne varlık olan yüce Allah’a yapılır. İslâm’da yalnızca...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Yetkili makamlarda bulunanların hediye kabul etmeleri caiz midir? Karşılıklı olarak hediyeleşmek insanlar arasında sevgi ve saygının oluşmasına katkı sağlar. Nitekim Hz. Peygamber (s.a.s.), “Hediyeleşin ki aranızdaki sevgi artsın.” (Muvatta’, Hüsnü’l-huluk, 16) buyurmuştur. Ancak yetkili...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31

Günün trendleri

SON GÖNDERİLER

Acıkan Doymam, Susayan Kanmam Sanır Atasözünün Anlamı Nedir?
Acıkan Doymam, Susayan Kanmam Sanır Atasözünün Anlamı Nedir? Dert veya mutluluk sürekli değildir. Bazı yoksul insanlar, ne kadar yardım edilse de...
Aç Yeri Başka, Acı Yeri Başka Atasözünün Anlamı Nedir?
Aç Yeri Başka Acı Yeri Başka Atasözünün Anlamı Nedir? İhtiyaçlarımız ile sorunlarımızı birbirine karıştırmamalıyız. Aç kalana aş, acı çekene ilâç...
Kaynayan Kazan Kapak Tutmaz Atasözünün Anlamı Nedir?
Kaynayan Kazan Kapak Tutmaz Atasözünün Anlamı Nedir? İyi de olsa kötü de olsa yaptığımız mutlaka ortaya çıkar. Kimse yapılan hiçbir şeyi sonuna...
Görünen Köy Kılavuz İstemez Atasözünün Anlamı Nedir?
Görünen Köy Kılavuz İstemez Atasözünün Anlamı Nedir? Bilinen gerçeklerden kaçmamalı, onları görmezlikten gelmemeli, duruma göre kendimizi...
Görünen Dağın Ardı Yakındır Atasözünün Anlamı Nedir?
Görünen Dağın Ardı Yakındır Atasözünün Anlamı Nedir? Herkes bir amaç uğruna çaba sarfeder. Hayallere kapılmadan gerçekçi olarak belirlenen...
Geri