Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Unu tavaya alın ve renk aldırmadan 15 dakika kavurun.
Ardından eritilmiş tereyağını 2 parçada ekleyip ıslak deniz kumu kıvamına gelene dek karıştırın. Pudra şekerini de tavaya ekleyin ve 3-4 dakika daha kavurup ocaktan alın.
Yağlı kağıt yerleştirdiğiniz dikdörtgen bir kaba karışımı dökün.
Spatula veya bir bardak altıyla iyice bastırarak sıkıştırın.
Helvayı dilimleyip porsiyonlara ayırın ve dolaba kaldırıp 3-4 saat soğutun.
Soğumuş ve şekil almış helvaları benmari usulü eritilmiş çikolataya batırın.
Üzerindeki çikolata soğuduktan sonra servis edin. Afiyet olsun!