Kadınbudu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Gulsumnur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 7

Gulsumnur

Administrator

kadınbudu-köfte-tarifi-nasıl-yapılır-arguntc.webp
Kadınbudu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Kadınbudu köfte için:

  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 su bardağı haşlanmış pirinç
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1,5 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 çay kaşığı kimyon
  • 1/ 2 su bardağı un

Kadınbudu köfteleri kızartmak için:

  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 2 adet yumurta(çırpılmış)

Kadınbudu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kadınbudu köftemiz için yarım su bardağı pirinci tuz ve su ile birlikte hafif yumuşayana kadar kaynatalım. Çok yumuşamamasına dikkat edelim.
  2. Bir tavada zeytinyağı ile soğanları yumuşayana kadar kavuralım ve sarımsakları da ekleyip kavurmaya devam edelim.
  3. Kıymanın yarısını soğan ve sarımsakların içerisine alalım ve suyunu salıp, çekene kadar kavuralım. Pişen kıymaları ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  4. Bir yoğurma kabının içerisine çiğ kıyma, un, haşlanmış pirinç, pişip soğuyan soğanlı kıyma harcını, yumurta ve tüm baharatları bir araya getirip yoğuralım. Yoğurduktan sonra üzerine streç film çekelim ve 20 dakika buzdolabında dinlendirelim.
  5. Dinlenen harcımızdan yumurtadan biraz daha büyük parçalar koparıp, yuvarlayarak şekil verelim.
  6. Şekil verilmiş köfteleri önce un ve galeta unu karışımına, sonra yumurtaya batıralım.
  7. Ardından kızgın yağda kızartalım.
  8. Kadınbudu köftelerimiz hazır.
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Günün trendleri

Haftanın enleri

Popüler konular

Geri