Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kadınbudu köftemiz için yarım su bardağı pirinci tuz ve su ile birlikte hafif yumuşayana kadar kaynatalım. Çok yumuşamamasına dikkat edelim.
Bir tavada zeytinyağı ile soğanları yumuşayana kadar kavuralım ve sarımsakları da ekleyip kavurmaya devam edelim.
Kıymanın yarısını soğan ve sarımsakların içerisine alalım ve suyunu salıp, çekene kadar kavuralım. Pişen kıymaları ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
Bir yoğurma kabının içerisine çiğ kıyma, un, haşlanmış pirinç, pişip soğuyan soğanlı kıyma harcını, yumurta ve tüm baharatları bir araya getirip yoğuralım. Yoğurduktan sonra üzerine streç film çekelim ve 20 dakika buzdolabında dinlendirelim.
Dinlenen harcımızdan yumurtadan biraz daha büyük parçalar koparıp, yuvarlayarak şekil verelim.
Şekil verilmiş köfteleri önce un ve galeta unu karışımına, sonra yumurtaya batıralım.