Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İlk olarak şerbeti yapmakla başlayın. Tencereye su, süt ve şekeri koyarak şeker eriyinceye kadar karıştırın. 5 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Tereyağını eritin. Üzerinde oluşan köpüğü kaşık yardımıyla alın.
İyice süzüldükten sonra köpükten arınan tereyağının içerisine sıvı yağ ekleyin.
Borcamı yağlayın. Bir yaprak yufkanızı borcama yerleştirip üzerini yağlayın.
Her yufka arasını yağlayarak, yufkaların yarısına kadar üst üste dizin.
En üst yufkayı serip, üzerini yağlamadan fıstıkları yayın ve biraz yağ gezdirin.
Geri kalan yufkaları da aynı şekilde her katı yağlayarak üst üste dizin. İstenilen büyüklükte kare kare kesin ve üzerine kalan yağı sürün. 170 derecelik önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 45 dakika üzeri güzelce kızarana kadar pişirin. Altının iyice piştiğinden emin olun.
Baklavanızı piştikten sonra 10 dakika dinlendirin. İlk sıcağı çıkan baklavanıza soğuk şerbeti kepçe yardımıyla dökün. 2-3 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın.
Tatlının üzerine kakao ve pudra şekerini karıştırın ve her yerine gelecek şekilde eleyin. Çikolatayı da üzerine rendeleyin.
Sütlü soğuk baklava hazır. Antep fıstığıyla süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.