Uygulamayı yükle
How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Pragmatist yaklaşımın önemli olmasının bazı nedenleri: Gerçekçi bakış açısı: Stratejilerin gerçek dünyada işe yarayacak şekilde tasarlanmasını sağlar. Esneklik ve adaptasyon: Değişen koşullara göre kararların güncellenmesine olanak tanır. Çözüm odaklılık: Soyut ilkeler yerine somut sonuçlar ve...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
16
Işık Üniversitesi, 139 yıllık Feyziye Mektepleri Vakfı’nın köklü eğitim mirasıyla, Atatürkçü düşünceye dayalı çağdaş üniversite anlayışıyla eğitim vermektedir. Işık Üniversitesi'nin bazı olumlu yönleri: Eğitim kalitesi: Uluslararası akreditasyon ve dünya standartlarında eğitim Kampüsler: Şile...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
28
K12 sistemi, genellikle eğitim kurumları tarafından kullanılan bir öğrenci bilgi sistemi olan K12Net üzerinden yönetilir. K12Net'in bazı kullanım özellikleri: Öğrenci ve veli erişimi: Öğrenciler ve veliler, kendi kullanıcı adı ve şifreleriyle sisteme giriş yaparak, devamsızlık, ders programı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
23
Mars, yüzeyinde bulunan çok miktardaki demir oksit bileşiklerinden dolayı kırmızı görünür. Demir, oksijenle reaksiyona girdiğinde kırmızımsı renklerde görünen demir oksit bileşiği oluşur. Ancak yeni bir araştırma, Mars’taki kızıl rengin, daha önce düşünüldüğü gibi hematitten değil, ferrihidrit...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
19
Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) öğrenci girişi için aşağıdaki adımlar izlenebilir: Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) Girişi: obs.atu.edu.tr adresine gidilerek, "Önlisans / Lisans / Enstitü Öğrenci Girişi" bölümünden giriş yapılabilir. Kullanıcı Adı ve Şifre: Öğrenci...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
27
Atatürk'ün inkılaplarının temel ilkeleri şunlardır: Cumhuriyetçilik: Devletin yönetim şekli olarak cumhuriyetin benimsenmesi. Milliyetçilik: Irk ve din ayrımı gözetmeyen, birleştirici bir vatanperverlik anlayışı. Halkçılık: Toplumda sınıf ayrımı yapmadan, herkesin kanun önünde eşit olması...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
27
Sesli kitap dinlemenin faydalı olduğuna dair bazı görüşler şunlardır: Dikkat ve hafıza gelişimi: Sesli kitap dinlemek, beynin dikkat, hafıza, dil ve ruh haliyle ilişkili kısımlarını uyarabilir. Olayları kavrama oranının artması: Farklı bilim çevreleri tarafından yapılan araştırmalar, sesli...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
23
Bingöl'de meydana gelen en büyük deprem, 22 Mayıs 1971 tarihinde kaydedilen 6,8 Ms büyüklüğündeki depremdir. Bu deprem sonucunda 878 kişi hayatını kaybetmiş, 700 kişi yaralanmış ve 9111 bina hasar görmüş veya yıkılmıştır. 1 Mayıs 2003 tarihinde meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki deprem ise...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
25
En iyi dünya haritası projeksiyonu konusunda kesin bir yanıt vermek zor olsa da, bazı projeksiyonlar diğerlerine göre daha az bozulma ile daha doğru bir temsil sunar. En iyi dünya haritası projeksiyonlarından bazıları şunlardır: Winkel Tripel Projeksiyonu National Geographic tarafından 1998...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
27
Katı, sıvı ve gaz basıncı günlük hayatta birçok alanda kullanılır: Katı basıncı: Balta, bıçak, toplu iğne, çivi, vida ve kama gibi araçlar, katıların basıncı iletmesi özelliğinden yararlanılarak yapılmıştır. Traktörlerin toprağa batmasını önlemek için arka tekerleklerinin geniş yapılması...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
25
Altın oran, matematikte iki miktarın büyük olanının küçüğe oranı, miktarların toplamının büyük olanına oranı ile aynı ise oluşan orandır. Altın oran, aynı zamanda antik çağlardan beri sanat ve mimaride en iyi uyum ve oranları veren düzen bağı olarak kabul edilmiştir. Altın oran...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
27
Antarism, Türkiye kökenli bir OnlyFans fenomeni olarak çalışmaktadır. Gerçek adı bilinmeyen Antarism, sahne adı olarak bu kimliği kullanmaktadır. 2020'li yılların başında OnlyFans'a katılmış ve cesur içerikleriyle kısa sürede popülerlik kazanmıştır. Ayrıca, Instagram'da da aktif olup günlük...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
128
Türevde ln kuralı, doğal logaritma (ln) fonksiyonunun türevinin 1/x olduğunu belirtir. Formül: f(x) = ln(x) ⇒ f'(x) = 1/x Bu kural, özellikle karmaşık fonksiyonlar için kullanılan logaritma ile türev alma yönteminde uygulanır. Bu yöntemde, fonksiyon önce yazılır, doğal logaritması alınır, iki...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
33
Origaminin bazı faydaları: Stres azaltma Origami, meditasyon gibi çalışarak kişiyi anın içine çeker ve sakinleştirir. Sabır ve huzur Her bir kıvrım, sabır ve huzurun simgesidir; origami projeleri tamamlandığında içsel bir huzur yaratır. Yaratıcılığı teşvik etme Origami, hayal gücünü genişletir...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
19
Lale Devri'nin en önemli olayı, 1718 yılında Avusturya ile imzalanan Pasarofça Antlaşması'dır. Bu antlaşma, dönemin başlangıcını işaret eder. Lale Devri'nin diğer önemli olayları arasında: İlk özel matbaanın kurulması Said Efendi ve İbrahim Müteferrika tarafından açılan matbaa, Batı eserlerinin...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
26
10 parmak klavye öğrenme süresi, kişinin ne kadar pratik yaptığına ve öğrenme yöntemine bağlı olarak değişir. Ortalama olarak, günde 1 saat pratik yapan birinin 60 günün sonunda aktif şekilde 10 parmak klavye kullanması beklenir. Bazı kaynaklara göre ise 10 parmak klavye öğrenmek için gereken...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
19
Bazı kolay bilmeceler ve cevapları: Bilmece: İçi kırmızı, dışı yeşil, onu yerim, sanırsın ben bir fil Cevap: Karpuz Bilmece: Ağzı var odun yutar, bacası var duman tüter Cevap: Soba Bilmece: Altında dört teker, üstünde yük çeker Cevap: Araba Bilmece: Bir sapı var, yüz topu var Cevap: Üzüm...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
15
Napier kemikleri, John Napier tarafından bulunmuştur. John Napier, 1617 yılında bu hesaplama aracını Rabdology adıyla yayımlamıştır.
Yanıtlar
0
Görüntüleme
18
Sınav kampına katılabilme şartları, her kurum veya kuruluş tarafından belirlenir, ancak genel olarak aşağıdaki koşullara uygun olan herkes sınav kampına katılabilir. Lise veya üniversite öğrencileri. Sınavlara hazırlanan herhangi bir yaş grubundaki bireyler. Açıköğretim veya uzaktan eğitim...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
20
Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) giriş sayfasına aşağıdaki sitelerden ulaşılabilir: obs.hku.edu.tr turkiye.gov.tr (e-Devlet üzerinden giriş yapılabilir) Giriş için gerekli bilgiler, üniversitenin öğrenci işleri müdürlüğünden veya resmi web sitesinden öğrenilebilir...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
37
Geri