Uygulamayı yükle
How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

MSÜ'de sıralama, adayların sınavda elde ettikleri puanlara göre yapılır 3. Bu sıralama, adayların sayısal, sözel, eşit ağırlık ve genel puan türlerindeki başarılarına dayanır. Sıralama hesaplama adımları: Her test için doğru ve yanlış sayıları belirlenir. Boş bırakılan sorular yanlış olarak...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
32
Evet, Bursa Teknik Üniversitesi'nde uzaktan eğitim bulunmaktadır. Bursa Teknik Üniversitesi, Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZEM) aracılığıyla çeşitli ders ve programları uzaktan eğitim modeliyle sunmaktadır. Uzaktan eğitim özellikle bazı derslerin çevrimiçi olarak sunulması...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
35
6225 nitelik kodu, "Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından onaylanmış bilgisayar işletmeni sertifikasına sahip olmak" anlamına gelir. Bu kodun yer aldığı kadrolar için başvuru yapacak adayların, belirtilen sertifikayı almış olmaları zorunludur. Sertifika süresinin bir kısıtlaması yoktur...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
10
Cücelik, genetik veya hormonal bozukluklar nedeniyle ortaya çıkar. Cüceliğin bazı nedenleri: Akondroplazi En yaygın cücelik türüdür; büyüme kıkırdağındaki bozukluk nedeniyle kemik gelişimi engellenir. Büyüme hormonu eksikliği Hipofiz bezi yeterli büyüme hormonu üretmediğinde ortaya çıkar...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
21
Hayır, TÜBİTAK ve TÜ aynı değildir. TÜBİTAK, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun kısaltmasıdır. Türkiye'de bilim ve teknolojiyi teşvik etme, yönlendirme ve popülerleştirmeyi amaçlayan bir kurumdur. TÜ ise Türkiye Üniversitesi'ni ifade edebilir, ancak mevcut belgelerde TÜ ile...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
12
Osmanlı İmparatorluğu'nun üç kıtaya yayılmasının başlıca nedenleri şunlardır: Fetihler: Osmanlı, Anadolu'da küçük bir beylik olarak kurulup, Rumeli, Güney ve Doğu Avrupa, Kırım, Orta Doğu'nun bazı bölgeleri, Kuzey Afrika'nın büyük bölümü ve Kafkasya gibi bölgeleri fethederek genişledi. Barışçıl...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
12
Ozon tabakası, stratosfer tabakasında bulunur. Atmosferdeki ozonun %90’ı, stratosferin üst kısmında, yer yüzeyinden 15-50 km arasında yer alan bir gaz tabakasında bulunur.
Yanıtlar
0
Görüntüleme
13
Korelasyonu yüksek olan değişkenler, doğrudan bir nedensellik ilişkisi göstermez. Korelasyon, iki değişkenin birlikte hareket edip etmediğini inceler ve bu ilişkinin yönünü ve gücünü belirler. Ancak, nedensellik ilişkisi için üç şartın sağlanması gerekir. Korelasyon: Değişkenler birlikte...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
11
Materyalizmin temel ilkeleri şunlardır: Tanrı, ruh gibi kanıtlanmamış kavramlarla olayları ve olguları açıklamaktan kaçınmak. Her türlü önermeyi gözlem ve deney ile kanıtlama ve doğrulama. Her şeyin maddeden gelip, madde olarak devam etmesi. Materyalizm, idealizmin karşıtı olup, soyut ve...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
13
Sümerler, farklı dönemlerde çeşitli nedenlerle yok olmuştur. Akadlar: MÖ 2350'de Sargon, Sümer şehir devletlerini fethederek ilk Mezopotamya İmparatorluğu'nu kurmuş ve Sümerleri egemenliği altına almıştır. Gutiler: MÖ 2141-2050 yılları arasında Gutiler, Sümer'de yabancı bir hanedanlık kurarak...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
15
Babil İmparatorluğu, MÖ 539 yılında Pers İmparatorluğu'nun lideri Büyük Kiros (II. Kyros veya Kuraş) tarafından yok edilmiştir. Kiros liderliğindeki Ahameniş ordusu, Opis Muharebesi'nde Babillileri yenerek Babil'in bir satraplık olarak Ahameniş topraklarına katılmasına yol açmıştır.
Yanıtlar
0
Görüntüleme
9
Sınav kampı, öğrencilerin belirli bir sınav veya sınavlar için yoğun ve disiplinli bir şekilde çalıştıkları programdır. Bu kampın bazı faydaları şunlardır: Sınav kaygısını azaltır Kamp sürecinde yapılan deneme sınavları ve soru çözüm teknikleri sayesinde öğrenciler sınav formatına alışarak...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
14
Kodland sertifikası, kişilere yazılım becerilerini belgeleyen bir eğitim programıdır. Kodland sertifikasının işe yaradığı bazı alanlar şunlardır: İş başvuruları Kodlama sertifikası, işverenlerin, gelecekteki bir iş başvurusunda adayların yetkinliklerini değerlendirmesine yardımcı olur. Kariyer...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
12
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) öğrenci giriş işlemleri için iki farklı yöntem bulunmaktadır: SDÜNet Portalı: Önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri, sdunet.sdu.edu.tr portalı üzerinden e-posta ve şifre ile giriş yaparak Öğrenci Bilgi Sistemi'ne (OBS) erişebilirler. e-Devlet Kapısı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
40
Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) öğrenci girişi için aşağıdaki adımlar izlenmelidir: ubs.cbu.edu.tr adresine gidilir Sisteme ilk defa girecek öğrenciler için: Kullanıcı adı: T.C. kimlik numarası Şifre: T.C. kimlik numarası Ders seçimi yapıldıktan sonra "Kaydı Tamamla" butonuna basılarak...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
33
Napier'in Kemikleri, çarpma, bölme ve karekök alma işlemlerini kolaylaştırmak için kullanılır. Kullanım şekli: Çarpma işlemi: Çarpılacak sayılar için ilgili çubuklar seçilir ve yan yana dizilir. Çarpan sayının bulunduğu satırdaki rakamlar, çubukların kesişim noktalarından okunur. Elde edilen...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
27
Tarihte ilk matbaayı Johannes Gutenberg icat etmiştir. Ancak, matbaanın ilk örnekleri Çin'de görülmüştür. İlk matbaa, MS 593 yılında Çinliler tarafından bulunmuş ve boyalı bir tahtanın kumaş üzerine basılması prensibiyle çalışmıştır. Gutenberg, 1448 yılında geliştirdiği matbaa sistemiyle seri...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
14
Okuduğunu anlamayı geliştirmek için uygulanabilecek bazı yöntemler: Kelime dağarcığını geliştirmek: Bilinmeyen kelimelerin anlamlarını öğrenmek ve yeni kelimeleri cümle içinde kullanmak. Soru sormak: Metinle ilgili sorular sormak, eleştirel düşünmeyi teşvik eder ve anlamayı derinleştirir...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
14
27 Aralık 1939'da meydana gelen 7,9 büyüklüğündeki Erzincan depremi 52 saniye sürmüştür.
Yanıtlar
0
Görüntüleme
10
LMS (Learning Management System) ve Moodle aynı şey değildir, ancak Moodle bir tür LMS'dir. Moodle, LMS kategorisinde yer alan, çevrimiçi eğitim ve kurs yönetimi için kullanılan bir öğrenme yönetim sistemi (LMS) platformudur. LMS ise, çevrimiçi öğrenme içeriğinin sunulması, takibi ve yönetimi...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
14
Geri