Uygulamayı yükle
How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Anadolu Opera ve Bale Festivali'nin Ardahan ayağı sona erdi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Argun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 42

Argun

Tanınmış üye
Yönetici
Moderatör
Reklamsız
Konular
33,548
Web sitesi
argun.tc
🌟Puan
5,887,754
💵Bakiye
179TL
Anadolu Opera ve Bale Festivali'nin Ardahan ayağı sona erdi

Ardahan'da 1. Anadolu Opera ve Bale Festivali, "Tango Tango" gösterisiyle sona erdi.

Ardahan'da 1. Anadolu Opera ve Bale Festivali, "Tango Tango" gösterisiyle tamamlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünün bu yıl ilk kez düzenlediği Anadolu Opera ve Bale Festivali, Ardahan Valiliğinin katkılarıyla ikinci gün de sürdü. Ardahan Üniversitesi Aşık Şenlik Kültür Merkezi Salonu'nda İzmir Devlet Opera ve Balesince düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, festivale ilginin yoğun olduğunu söyledi. Etkinliğin geleneksel müzikle yoğrulduğunu belirten Çiçek, şunları kaydetti: "Ardahanlının sanata ve kültüre yakınlığı, yatkınlığı muhakkak. Zira bünyesinde Aşık Şenlik gibi pek çok değeri barındıran bir kenttir. Buranın Anadolu kültürüne, sanatına ciddi manada katkı sunduğunu ifade etmek isterim. Bu etkinliği burada yapmanız da çok doğru ve isabetli bir tercih olmuştur. Etkinliği buralara taşıdığınız için sizlere, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz."
2WUL8g2mg0q8RdnbQGsiBg.jpg

"BU EŞSİZ ŞEHİR, SANAT İÇİN İLHAM VERİCİ BİR MERKEZDİR"

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk de Ardahan'da olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Bu eşsiz şehir, doğal güzellikleri, tarihsel mirası ve kültürel derinliği ile sanat için ilham verici bir merkezdir. Festivalimizin Ardahan'ın kadim kültürü ile evrensel sanatları buluşturarak geleceğe bir iz bırakacağına inanıyoruz. Şırnak'taki ilk durağımızda, Erzincan'da ve Kırklareli'nde karşılaştığımız seyirci teveccühünün bizlere hissettirdiği mutluluğu kelimelerle tarif etmek gerçekten güç" ifadelerini kullandı. Etkinliğin ardından Vali Hayrettin Çiçek, sanatçıları tebrik etti.

Okumaya devam et...

Benzer konular

Ardahan'da 1. Anadolu Opera ve Bale Festivali kapsamında "Folklorama" müzikali sanatseverlerle buluştu. Ardahan'da 1. Anadolu Opera ve Bale Festivali kapsamında "Folklorama" müzikali sanatseverlerle buluştu. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünün bu yıl ilk kez...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
İlk kez düzenlenecek Anadolu Opera ve Bale Festivali, 7 Aralık'ta Şırnak'ta başlayacak. Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünce Anadolu'yu sanatın birleştirici gücüyle buluşturmak amacıyla düzenlenecek festival, Türkiye'nin dört bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
  • Soru Soru
Anadolu'nun en eski uygarlığı konusunda farklı görüşler bulunmaktadır. Bazı kaynaklara göre Anadolu'nun en eski uygarlığı Hattiler'dir. Diğer bir görüşe göre ise Luviler, Anadolu'nun bilinen en eski medeniyetidir. Luviler, M.Ö. 2300’lerde günümüzdeki Maraş – Niğde – Kayseri üçgeninde ortaya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
  • Soru Soru
Anadolu Jet ile THY (Türk Hava Yolları) arasındaki bazı farklar şunlardır: Maliyet ve Fiyatlandırma: Anadolu Jet genellikle daha düşük maliyetli uçuşlar sunar, ancak bu durum servis ve ikram farklılıklarına yol açabilir. İkram ve Servis: Anadolu Jet'te ikram seçenekleri daha sınırlı olabilir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
Gesi Bağları Sözleri Gesi bağlarında dolanıyorum Yitirdim yarimi aman aranıyorum Yitirdim yarimi aman aranıyorum Bir tek selamına güveniyorum Gel otur yanıma hallarımı söyleyim Derdimden anlamaz ben o yari neyleyim Gesi bağlarında üç top gülüm var Hey Allahtan korkmaz sana bana ölüm var Hey...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Türkiye'nin ilk yerli ve milli savaş gemisi TCG Anadolu, Malazgirt Zaferi'nin 954. yıl dönümü ile 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Gelibolu'dan başladığı "Zafer Yolculuğu"nu tamamlayarak İstanbul'a ulaştı. Milli Savunma Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğinde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Anadolu Notları Kitabının Özeti Anadolu Notları; ilk cildi 1936, ikinci cildi 1966’da yayımlanan Reşat Nuri Güntekin‘in gezi türündeki iki ciltten oluşan eseri. Anadolu Notları’nda, Reşat Nuri Güntekin’in, Anadolu’nun sosyal ve kültürel hayatıyla ilgili çeşitli gözlemleri yer alır. Yazar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Açıköğretim İktisat ve İşletme Bölümlerinin kapatılacağı yönündeki söylentiler kısa sürede sosyal medyada yayıldı. Açıköğretim Fakültesi'nin en popüler iki bölümüyle ilgili iddialar ardından gözler YÖK'e çevrildi. Peki, Açıköğretim İktisat ve İşletme Bölümleri kapatılacak mı? "Yükseköğretim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Potada derbi heyecanı yaşanacak. Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 22. haftasında Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko, Basketbol Gelişim Merkezi'nde karşı karşıya gelecek. Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 22. haftasında yarın derbi heyecanı yaşanacak. Anadolu Efes ile Fenerbahçe...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Anadolu Efes, Euroleague'de play-in hedefi için kritik bir maça çıkıyor. Lacivert beyazlılar saat 22:30'da Bayern Münih'e konuk olacak. Anadolu Efes Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi'nin 29. haftasında yarın Almanya temsilcisi Bayern Münih ile deplasmanda karşılaşacak. SAP Garden Arena'da...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42

Günün trendleri

SON GÖNDERİLER

Rüyada Kocasını Dövmek
Kadının rüyasında kocasını dövmesi, kocasına karşı derin bir sevgi ve sadakat içinde olduğuna işaret eder. Kadının kocası için hayırlı bir iş...
Rüyada Çocuğunu Dövmek
Bir kimsenin rüyasında çocuğunu dövmesi; çocuğun terbiye ve eğitimine yönelik bir gayret içinde olmaya, güzel şeylere delâlet eder. Çocuğuna...
Rüyada Hırsızı Dövmek
Bir kimsenin rüyasında hırsızı dövmesi, genellikle o kimsenin hakkını koruyacağına ve malını ya da itibarını çalmak isteyenlere karşı güçlü bir...
Rüyada Kaynananın Damadını Görmesi
Rüyada kaynananın damadını görmesi, rüyayı gören kişinin hâlihazırda bir damadı varsa, bu rüya sevinç, huzur ve bolluğa delâlet eder. Eğer rüya...
Rüyada Kaynananın Evinde Olduğunu Görmek
Bir kimsenin Rüyada kaynanasının evinde olduğunu görmesi, huzur ve sükûnet bulmaya delâlet eder. Genel anlamda rüyada kaynananın evinde olduğunu...
Geri