Kantaron yağı yapmak için, sarı kantaron bitkisinin (Hypericum perforatum) çiçeklerini ve yapraklarını bir taşıyıcı yağ içinde infüze etmeniz gerekmektedir. İşte adım adım kantaron yağı yapma süreci:
• Taşıyıcı yağ (örneğin, zeytinyağı, ayçiçek yağı veya hindistancevizi yağı)
• Temiz ve kuru cam kavanoz
• Kaşık
• Koyu renkli cam veya plastik şişe veya kavanoz (ışık geçirmeyen)
• Karanlık bir yer
• Bitkilerin üzerini tamamen kapatacak kadar taşıyıcı yağı ekleyin.
• Kaşık kullanarak bitkileri yağın içine bastırın, böylece hava kabarcıkları oluşmaz.
• Kavanozu sıkıca kapatın.
• Serin ve kuru bir yerde saklayın. Kantaron yağı, buzdolabına koymadan oda sıcaklığında saklanabilir.
Malzemeler
• Taze veya kurutulmuş kantaron çiçekleri ve yaprakları• Taşıyıcı yağ (örneğin, zeytinyağı, ayçiçek yağı veya hindistancevizi yağı)
• Temiz ve kuru cam kavanoz
• Kaşık
• Koyu renkli cam veya plastik şişe veya kavanoz (ışık geçirmeyen)
• Karanlık bir yer
Adımlar
Taşıyıcı yağ olarak zeytinyağı genellikle tercih edilir, ancak başka bitkisel yağlar da kullanılabilir. Kaliteli ve saf bir taşıyıcı yağ seçmeye özen gösterin.İnfüzyon İşlemi
• Temiz ve kuru bir cam kavanoza kantaron bitkilerini yerleştirin.• Bitkilerin üzerini tamamen kapatacak kadar taşıyıcı yağı ekleyin.
• Kaşık kullanarak bitkileri yağın içine bastırın, böylece hava kabarcıkları oluşmaz.
• Kavanozu sıkıca kapatın.
İnfüzyonun Bekletilmesi
• İnfüzyonu birkaç hafta boyunca karanlık bir yerde saklayın. Bu süre zarfında yağ, bitkilerin özlerini emecek ve iyice doyuracaktır. Her gün veya iki günde bir sallayarak karıştırabilirsiniz.Süzme
• İnfüzyon süresi sona erdikten sonra, yağı süzün. Büyük parçacıkları bir süzgeçle ayırabilir ve sonra ince bir tülbent veya peçete ile süzgeçten geçirebilirsiniz.Saklama
• Süzülmüş kantaron yağını, ışık geçirmeyen bir cam veya plastik şişeye veya kavanoza aktarın.• Serin ve kuru bir yerde saklayın. Kantaron yağı, buzdolabına koymadan oda sıcaklığında saklanabilir.