Uygulamayı yükle
How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Kantaron Yağı Nasıl Yapılır?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Argun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 16

Argun

Tanınmış üye
Yönetici
Moderatör
Konular
34,595
Web sitesi
argun.tc
🌟Puan
6,788,624
💵Bakiye
452TL
Kantaron yağı yapmak için, sarı kantaron bitkisinin (Hypericum perforatum) çiçeklerini ve yapraklarını bir taşıyıcı yağ içinde infüze etmeniz gerekmektedir. İşte adım adım kantaron yağı yapma süreci:

Malzemeler

Taze veya kurutulmuş kantaron çiçekleri ve yaprakları
Taşıyıcı yağ (örneğin, zeytinyağı, ayçiçek yağı veya hindistancevizi yağı)
Temiz ve kuru cam kavanoz
Kaşık
Koyu renkli cam veya plastik şişe veya kavanoz (ışık geçirmeyen)
Karanlık bir yer

Adımlar

Taşıyıcı yağ olarak zeytinyağı genellikle tercih edilir, ancak başka bitkisel yağlar da kullanılabilir. Kaliteli ve saf bir taşıyıcı yağ seçmeye özen gösterin.

İnfüzyon İşlemi

Temiz ve kuru bir cam kavanoza kantaron bitkilerini yerleştirin.
Bitkilerin üzerini tamamen kapatacak kadar taşıyıcı yağı ekleyin.
Kaşık kullanarak bitkileri yağın içine bastırın, böylece hava kabarcıkları oluşmaz.
Kavanozu sıkıca kapatın.

İnfüzyonun Bekletilmesi

İnfüzyonu birkaç hafta boyunca karanlık bir yerde saklayın. Bu süre zarfında yağ, bitkilerin özlerini emecek ve iyice doyuracaktır. Her gün veya iki günde bir sallayarak karıştırabilirsiniz.

Süzme

İnfüzyon süresi sona erdikten sonra, yağı süzün. Büyük parçacıkları bir süzgeçle ayırabilir ve sonra ince bir tülbent veya peçete ile süzgeçten geçirebilirsiniz.

Saklama

Süzülmüş kantaron yağını, ışık geçirmeyen bir cam veya plastik şişeye veya kavanoza aktarın.
Serin ve kuru bir yerde saklayın. Kantaron yağı, buzdolabına koymadan oda sıcaklığında saklanabilir.

Kantaron Yağı Nedir?

Kantaron Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Günün trendleri

Geri