Uygulamayı yükle
How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Kilosu 300 liradan alıcı buluyor: Bu ete her geçen gün rağbet artıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Argun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 11

Argun

Administrator
Yönetici
Konular
24,057
Web sitesi
argun.tc
Bakiye
188TL
Kilosu 300 liradan alıcı buluyor: Bu ete her geçen gün rağbet artıyor

Türkiye'nin hindi ihtiyacının yüzde 30'unu karşılayan Bolu'da, özel çiftliklerde özenle yetiştirilen hindiler, tüketicilerin sofralarına ulaşmaya hazırlanıyor. Üretim çiftliklerinde özenle yetiştirilen ve ortalama 7-8 kilogram ağırlığında olan hindiler, hem besin değeri hem de lezzetiyle dikkat çekiyor.

Fogt8Cgxe0q0KL2EB6dTZA.jpg

Bolu'daki modern üretim tesislerinde yetiştirilen hindiler, hem sağlık hem de lezzet açısından sofraların vazgeçilmezi olmaya devam ediyor.
gA7XYtRW8UeeSKpJT1SGkA.jpg

Özel olarak bakılan ve ortalama 7-8 kilogram ağırlığında olan hindiler, sofralarda yer alması için kamyonlara yüklenerek kesimhaneye götürülüyor. Türkiye'nin hindi üretiminde yüzde 30'luk payıyla sektörde önemli yer edinen Bolu'nun hindileri, kilogram fiyatı 300 liradan alıcı buluyor.
M3e-HuYA60e2LQA4u6bDUg.jpg

Bolu'da bir hindi üretim tesisinin canlı üretim müdürü İskender Kesim, üretim süreçleri ve artan taleple ilgili bilgi verdi. Kesim, "Bu yıl 150 bin adet yılbaşı hindisi kesmeyi planladık. 30 Aralık'a kadar kesim işlemlerine devam edeceğiz. Normalde 11 kilogram dişi, 20 kilogram erkek hindi kesiyoruz fakat tüketicinin talebi doğrultusunda bu yıl 7,5 - 8 kilogram ağırlığındaki hindilerimizi kesime alıyoruz. Onların da karkas ağırlığı 4,5-5 kilogram oluyor. Bunu da yaklaşık 5 kişilik bir aile tüketebilir" dedi.
4FqfljSJ6ku0tzzJ_0jjxg.jpg

Hindilerin yaklaşık 80-85 günde ideal ağırlığa ulaştığında kesildiği bilgisini de veren İskender Kesim, "Normal günlerde de kesimlerimizde artış var. Hindi etine rağbet her geçen gün artıyor. Hindi eti, besin değerleri açısından değerli ve lezzetli bir et. Protein değeri yüksek, kolesterol ve yağ oranı düşük. Bundan dolayı tüketicinin talebi arttığı için bizde kendi kapasitemizi artırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Okumaya devam et...

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Geri