Uygulamayı yükle
How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Muhammed Hadimi hazretleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Argun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 46

Argun

Tanınmış üye
Yönetici
Moderatör
Reklamsız
Konular
33,653
Web sitesi
argun.tc
🌟Puan
5,972,073
💵Bakiye
179TL

Muhammed Hadimi hazretleri

I. Mahmut Han, Medine-i Münevvere'ye gitmişti. O zaman Medine'de Harem muhafızı olarak bulunan Hacı Beşir Ağa’ya, (Harem-i şerifte, kaldığın bu zaman zarfında önemli bir olay oldu mu?) diye sordu.

O da şöyle anlattı:

“Ravza-i Mutahharedeki Cibril kapısı bazı geceler seher vakti açılır, fakat içeri kimsenin girdiğini göremezdim. Bir defasında kararımı verdim, her gece sabaha kadar uyanık kalacak, ne pahasına olursa olsun bunun hikmetini öğrenecektim. Epey gün böyle bekledim. Bir gece kapı yine açıldı. Hemen koştum, içeride bir zat vardı. Kim olduğunu sordum. Bana, Konya Hadim’den olduğunu söyledi. İmam-ı Birgivi’in (Tarikat-ı Muhammediyye) isimli kitabını şerh ettiğini, şüphe ettiği bazı yerleri Resulullahın bizzat kendisinden öğrenmeye geldiğini söyledi. Kendisini odama götürdüm. Bir müddet kaldıktan sonra benden izin isteyerek ayrıldı. Ben, sabah namazından sonra gene odama şeref vermesini rica ettim. (Memleketimde imamlık vazifem var! Bana izin ver) dedi ve ayrılıp gitti. Bundan sonra da arada sırada gelirdi, kendisiyle görüşürdük...”

I. Mahmut Han, olayın doğruluğuna iyice kanaat getirmek için de memleketin birçok âlimleri ile beraber Hadimli Muhammed efendiyi davet etti. Sonra Hacı Beşir Ağa'yı çağırdı. Hacı Beşir Ağa, o kadar topluluk içinde Muhammed Hadimi hazretlerini tanıyarak yanına vardı, (Hoş geldiniz) dedi. Padişah ve orada bulunan zevat da olayın doğruluğuna iyice inanmış oldular.

Not: Hakikat Kitabevi yayınlarından İslam Ahlakı kitabı, Muhammed Hadimi hazretlerinindir. www.hakikatkitabevi.com adresinden okunabilir.

Müslüman olunca önceki günahlar affedilir

Maşite hatunun imanı

Benzer konular

Muhammed Bakır Kalibaf Kimdir? Muhammed Bakır Kalibaf, 23 Ağustos 1961 tarihinde İran’ın kuzeydoğusunda yer alan kutsal şehir Meşhed’in Torkebe beldesinde dünyaya gelmiştir. Eğitim hayatını ve askeri yükselişinin ilk evrelerini bu bölgede (Horasan Eyaleti) tamamlamıştır. Kalibaf, İran’ın mevcut...
Cevaplar
1
Görüntüleme
39
Muhammed Selim Özbek Kimdir? Resmi kaynaklarda Muhammed Selim Özbek’in doğum tarihi ve memleketine ilişkin net bilgiler yer almamaktadır. Ancak TFF kayıtlarında üst klasman hakem olarak görev yaptığı görülmektedir. Hakemlik kariyerine genç yaşlarda başladığı bilinen Özbek’in 30’lu yaşlarının...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Muhammed Yavuz Gültepe Kimdir? 1992 Van doğumlu olan Muhammed Yavuz Gültepe, çocukluk yıllarından itibaren Bağcılar’da yaşamaktadır. İlk ve orta öğrenimini burada tamamlayan Gültepe, lise eğitimini İstanbul Bahçelievler Anadolu Lisesinde bitirdi. 2019 yılında Fatih Sultan Mehmet Vakıf...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
Liverpool'un Mısırlı yıldızı Muhammed Salah, tarihe geçmeye devam ediyor. Southampton'a iki gol atan Salah, kulüp tarihinin 3'üncü, Premier Lig'in 5'inci en skorer oyuncusu oldu. Mısırlı yıldız futbolcu Muhammed Salah, Liverpool tarihinin 3'üncü, Premier Lig'in 5'inci en skorer oyuncusu oldu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Rüyada Hz. Muhammed’i görmek, aile hayatında, iş hayatında ve eğitim hayatında çekilen ne kadar çile ve sıkıntı varsa Allah’ın izni ile geçer. Hastalıklar iyi olur; küsler barışır; darda kalmışlar aydınlığa çıkar; yolda kalmışlar evine döner; hapis olanlar kurtulur; üzülenler sevinir ve açlar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Farz namazların ilk oturuşunda tahiyyat okunduktan sonra “Allahümme salli ala Muhammed” demek sehiv secdesi gerektirir mi? Namazda, unutarak bir rüknün geciktirilmesi, tekrarlanması, bir vacibin terk edilmesi veya geciktirilmesi hâlinde; noksanlığın telafi edilmesi için sehiv secdesi yapılması...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
İmam-ı Muhammed Gazali İslam âlimlerinin en büyüklerindendir. İsmi Muhammed bin Muhammed bin Muhammed bin Ahmed’dir. Künyesi Ebu Hâmid, lakabı Huccet-ül-İslam ve Zeyneddin’dir. Gazali nisbesiyle meşhurdur. Müctehiddi. İctihadı, Şafii mezhebine uygun oldu. İran’ın Tus şehrinin Gazal kasabasında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
Kasım bin Muhammed Kasım bin Muhammed hazretleri, tabiinin büyüklerinden ve Medine'de yetişen ve kendilerine "fukaha-i seb'a" adı verilen yedi büyük âlimden biridir. Silsile-i aliyye denilen büyük âlim ve velilerin üçüncüsüdür. Babası Muhammed, Hazret-i Ebu Bekir'in oğludur. İmam-ı Zeynelabidin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Muhammed Baba Semmasi Muhammed Baba Semmasi hazretleri, Hace Ali Ramiteni hazretlerinin yetiştirdiği büyük velilerdendir. Silsile-i aliyyenin on üçüncüsüdür. Buhara'ya bağlı Semmas köyünde doğdu. Tasavvuf ilmini büyük âlim Ali Ramiteni hazretlerinden öğrendi. Onun derslerinde ve sohbetlerinde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Seyyid Muhammed Behaeddin Seyyid Muhammed Behaeddin Buhari hazretleri, Silsile-i aliyyenin on beşincisidir. Allahü teâlânın sevgisini kalblere nakşettiği için, kendisine Nakşibend denir. 1318 yılında Buhara'ya yakın Kasr-ı Arifan'da doğdu. İslam âlimlerinin en meşhurlarından olup, tasavvufta en...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50

Günün trendleri

SON GÖNDERİLER

Uşak Diş Hekimi Önerisi
Merhaba, Paylaştığınız bilgiler için teşekkürler, online terapi hizmetleri günümüzde gerçekten çok pratik bir çözüm sunuyor. Ancak konu...
Online Psikolog İle Psikolojik Danışmanlık
Paylaşımınız için teşekkürler. Günümüzde psikolojik desteğe ulaşımın dijitalleşmesi, özellikle yoğun iş temposunda çalışanlar için gerçekten büyük...
Rüyada Yakmak
Rüyada bir şey yakmak, servet sahibi olmak demektir. Fakat eşya yanmaz da rengi kararırsa, bu durum derte yorulur. Rüyasında alev çıkarak bir şey...
Rüyada Uygunsuzluk Görmek
Rüyasında uygun olmayan bir iş yapıldığını (uygunsuzluk) görmek, yanınızda çalışan kimselerin sizin istemediğiniz bazı hoş olmayan işleri...
Rüyada Vücudunda Değişiklik Görmek
Rüyada vücudunda değişiklik görmek, farklı anlamlar taşır. Kendisini genç ve dinç ya da orta yaşlı ve kuvvetli olduğu hâlde Rüyada çok ihtiyar...
Geri