Wolf Parkinson White Sendromu kalpte anormal elektriksel yolların oluşmasıyla meydana geldiği için en belirgin semptom kalp atış hızının artmasıdır. Bununla birlikte göğüs ağrısı, nefes darlığı ve baş dönmesi de ortaya çıkabilir.
Normalde kalbin sağ atriyumundan sağ ventriküle iletilen elektriksel sinyaller, kalp kasının düzgün bir şekilde atmasına yardımcı olur.
Wolf Parkinson White Sendromu’nda ise ekstra bir elektriksel iletim yolu bulunur ve bu durum kalp atışlarını düzensizleştirerek kalp hızını artırabilir.
Wolf Parkinson White sendromu belirtileri, kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Bazı kişilerde hiç belirti göstermeyebilirken bazı kişilerde ciddi kalp ritim bozukluklarına yol açabilir.
En yaygın Wolf Parkinson White Sendromu belirtileri şunlardır:
Belirtiler genellikle geçici olmakla birlikte tedavi edilmediğinde daha ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği için profesyonel bir sağlık hizmeti almak oldukça önemlidir.
Normalde kalbin sağ atriyumundan sağ ventriküle iletilen elektriksel sinyaller, kalp kasının düzgün bir şekilde atmasına yardımcı olur.
Wolf Parkinson White Sendromu’nda ise ekstra bir elektriksel iletim yolu bulunur ve bu durum kalp atışlarını düzensizleştirerek kalp hızını artırabilir.
Wolf Parkinson White sendromu belirtileri, kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Bazı kişilerde hiç belirti göstermeyebilirken bazı kişilerde ciddi kalp ritim bozukluklarına yol açabilir.
En yaygın Wolf Parkinson White Sendromu belirtileri şunlardır:
- Kalp çarpıntısı
- Baş dönmesi, bayılma
- Göğüs ağrısı
- Nefes darlığı
Kalp çarpıntısı
Wolf Parkinson White sendromu kalp çarpıntısı yapan bir rahatsızlıktır. Kalp atışları aniden hızlanır ve kişi bu durumu çarpıntı olarak hisseder. Stockholm sendromu kaynaklı anksiyetenin neden olduğu psikolojik çarpıntı hissinden farklı olarak genellikle dinlenme esnasında veya aniden fiziksel aktivite sırasında ortaya çıkabilir.Baş dönmesi ve bayılma
Wolf Parkinson White Sendromu, kalp ritminin hızlanması sonucu kanın vücutta düzgün bir şekilde dağılmasını engelleyebilir. Bu da baş dönmesine ve bayılmalara yol açabilir. Bayılma, aniden başlayan kalp ritmi bozukluklarıyla da bağlantılıdır.Göğüs ağrısı
Wolf Parkinson White Sendromu, bazı kişilerde göğüs ağrısına neden olabilen bir sendromdur. Meydana gelen bu göğüs ağrısı kalbin oksijen almadığı veya yeterince kan pompalamadığı zamanlarda daha belirgin hale gelebilir.Nefes darlığı
Kalp atış hızının aşırı artması, vücudun oksijen ihtiyacını karşılamakta zorlanmasına yol açar. Bu da nefes darlığına sebep olabilir.Belirtiler genellikle geçici olmakla birlikte tedavi edilmediğinde daha ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği için profesyonel bir sağlık hizmeti almak oldukça önemlidir.