Uygulamayı yükle
How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

İşte bazı kolay bilmeceler: Karpuz: İçi kırmızı, dışı yeşil. Onu yerim, sanırsın ben bir fil Okul: Çocukların yuvası, bilgi doludur orası Üzüm: Bir sapı var, yüz topu var Yastık: İçi yumuşak pamuk gibi, dışı renkli şeker gibi Güneş: Her gün yeniden doğar, ama hiç büyümez Soba: Ateşe girse...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
12
Hitit Üniversitesi öğrenci bilgi sistemine (UBYS) giriş yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir: ubys.hitit.edu.tr adresine gidilir "Kullanıcı Adı" ve "Parola" bilgileri girilir "Giriş" butonuna basılır Yeni kaydolan öğrencilerin giriş bilgileri: Kullanıcı Adı: Öğrenci numarası Parola: T.C...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
27
Liseli bir kız, genellikle 14 ile 18 yaş arasındadır. 14-15 yaş: Liseye başlama yaşı. 17-18 yaş: Lise son sınıfı bitirme yaşı. Bu yaş aralıkları genel bir kılavuzdur ve bazı durumlarda istisnalar olabilir. Örneğin, öğrenci ortaokulu daha erken veya daha geç bitirebilir ya da lise eğitimini...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
14
2024-2025 eğitim öğretim yılı itibarıyla, Açık Öğretim Lisesi'nde (AÖL) ders geçme notu 50'dir. Yeni yönetmelikle, açık öğretim ortaokulu ve liselerinde tüm derslerde 45 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılmaktadır. Açık öğretim ortaokulunda Türkçe dersinden 70, diğer derslerden 50, açık öğretim...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
22
Çernobil'in yasaklanma nedeni, 26 Nisan 1986'da Çernobil Nükleer Santrali'nin dördüncü reaktöründe meydana gelen nükleer faciadır. Patlamanın ardından, radyasyondan etkilenmemesi için Çernobil ve çevresindeki 30 kilometre çapındaki alan tahliye edilmiş, bölgeye giriş yasaklanmış ve tarım...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
18
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Öğrenci Bilgi Sistemi'ne (OBS) giriş yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi web sayfasına girin. Açılan sayfada ÖĞRENCİ sekmesinin üzerine gelin ve sol köşede ilk sekmede açılan Öğrenci Bilgi Sistemi’ne tıklayın...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
21
1917 yılının sonunda, Rusya'da 1917 Ekim Devrimi gerçekleşmiştir. Ekim Devrimi, Bolşevik Devrimi olarak da bilinir ve Vladimir Lenin liderliğindeki Bolşevik Parti’yi iktidara getirmiştir. Bolşevikler, Petrograd’daki (şimdiki St. Petersburg) Kışlık Saray da dahil olmak üzere kilit kurumların...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
13
3 Haziran 2025 tarihinde Muğla'nın Marmaris ilçesinde meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem yaklaşık 35 saniye sürmüştür.
Yanıtlar
0
Görüntüleme
12
YKS'ye girebilecek kişiler: Lise veya dengi okul mezunları ve son sınıf öğrencileri. Yurtdışında eğitim almış ve denkliği kabul edilmiş lise diplomasına sahip adaylar. Önceki yıllarda mezun olmuş ve tekrar üniversite okumak isteyenler. Açık öğretim lisesi öğrencileri ve mezunları. Engelli ve...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
19
Antalya'nın bazı ilçelerinde fay hatları bulunmaktadır: Kemer ve Serik ilçeleri Kemer-Antalya fay hattı, Kemer ve Serik ilçelerinin güneyinden Akseki ilçesine kadar uzanır. Manavgat ve Alanya ilçeleri Manavgat fay hattı, Manavgat ve Alanya ilçelerinin güneyinden Akdeniz’e uzanır. Akseki ve...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
26
2025 yılı Millî Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı (MEB-AGS) kapsamında yer alan dersler şunlardır: Sözel Yetenek Bu bölümde sözcükte anlam, cümlede anlam, anlatımın oluşması, paragrafta anlam ve sözel mantık konuları yer alır. Sayısal Yetenek Temel matematik, grafik ve tablo yorumlama...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
9
Kocaeli Üniversitesi, eğitim kalitesi açısından iyi bir konumda yer almaktadır Ancak, üniversitenin bazı dezavantajları da bulunmaktadır: Umuttepe Kampüsü'nün merkeze uzak olması Geçme notunun yüksek olması (65) Bazı hocaların İngilizce yeterliliğinin düşük olması Kocaeli Üniversitesi...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
21
Düzce Üniversitesi OBS'ye (Öğrenci Bilgi Sistemi) giriş yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: Adrese Erişim: obs.duzce.edu.tr adresine gidilir. Giriş Formu: Ekranda yer alan giriş formuna T.C. kimlik numarası ve şifre bilgileri yazılır. İlk Giriş: Sisteme ilk kez giriş yapacak...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
29
ÖSYM'ye giriş yapmak için iki ana yöntem bulunmaktadır: T.C. Kimlik Numarası ve Aday Şifresi ile Giriş: Tarayıcınızın adres çubuğuna ais.osym.gov.tr yazın. "T.C. Kimlik Numarası" ve "Aday Şifresi" ile giriş yapın. Şifreyi unuttuysanız, "Şifremi Unuttum" seçeneğini tıklayın. e-Devlet ile...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
15
2025 Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavında çıkan konular şunlardır: Türkçe: Sözcük bilgisi, dil bilgisi, okuduğunu anlama, paragraf soruları. Matematik: Temel kavramlar, sayılar, problemler, denklemler, geometri. Fen Bilimleri: Fizik, kimya, biyoloji konularını kapsayan temel bilgiler...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
26
MEBİ, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen, lise düzeyindeki öğrencilerin üniversiteye hazırlık sürecinde hedeflerine daha etkin şekilde ulaşabileceği, yenilikçi ve öğrenme süreçlerini tamamen kendilerine göre şekillendirebileceği bireysel öğrenme platformudur. MEBİ'nin bazı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
15
Ekrem İmamoğlu'nun diploma alamamasının sebebi, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim Kurulu'nun, 24 Temmuz 2025 tarihli toplantısında, İnsan Kaynakları Yönetimi Tezli Yüksek Lisans (örgün öğretim) Programı'na kayıt yaptıran İmamoğlu'nun, Üniversite Yönetim Kurulunun 18 Mart...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
20
Okulistik'te ücretsiz üyelik oluşturmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir: Web sitesine giriş yapma Okulistik'in resmî web sitesi olan okulistik.com adresine gidilir. Hemen Kaydol sekmesine tıklama Sağ üst köşede yer alan “Hemen Kaydol” sekmesine tıklanır. Formu doldurma Öğrenci, öğretmen veya...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
12
Jules Verne'in "Dünyanın Merkezine Yolculuk" adlı eseri, bilim, keşif ve macera temalarını işler. Konusu: Hamburg'da yaşayan genç ve çekingen Axel Lindenbrock, amcası jeolog ve madenbilimci Profesör Lindenbrock ile birlikte çalışmaktadır. Profesör, eski bir el yazmasının içinde bulduğu...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
23
Harry Potter serisi genellikle 9 yaş ve üzeri çocuklar için uygundur. 8 yaş ve üzeri çocuklar için Harry Potter ve Felsefe Taşı, Harry Potter ve Sırlar Odası ve Harry Potter ve Azkaban Tutsağı kitapları ile Harry Potter ve Felsefe Taşı filmi önerilebilir. 10 yaş ve üzeri çocuklar için Harry...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
20
Geri