Uygulamayı yükle
How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

AGS sınavında hangi dersler var?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Argun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 9

Argun

Tanınmış üye
Yönetici
Moderatör
Reklamsız
Konular
33,092
Web sitesi
argun.tc
🌟Puan
5,689,131
💵Bakiye
179TL
2025 yılı Millî Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı (MEB-AGS) kapsamında yer alan dersler şunlardır:
  • Sözel Yetenek Bu bölümde sözcükte anlam, cümlede anlam, anlatımın oluşması, paragrafta anlam ve sözel mantık konuları yer alır.
  • Sayısal Yetenek Temel matematik, grafik ve tablo yorumlama, mantıksal muhakeme problemleri bu bölümde bulunur.
  • Tarih Osmanlı öncesi Türk devletleri tarihi, Osmanlı tarihi, Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi, çağdaş Türk ve dünya tarihi konuları işlenir.
  • Türkiye Coğrafyası Türkiye fiziki coğrafyası ve Türkiye beşeri ile ekonomik coğrafyası ele alınır.
  • Eğitimin Temelleri ve Türk Milli Eğitim Sistemi Eğitimin bilimsel genel kavramları, kuramları, süreçleri ve uygulamaları, eğitimin temel kavramları, eğitim tarihi gibi konular yer alır.
  • Mevzuat Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu, 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu, 7528 sayılı Öğretmenlik Mesleği Kanunu bu bölümde bulunur.

Kocaeli Üniversitesi iyi bir üniversite mi?

Antalya'nın hangi ilçelerinde fay hattı var?

Benzer konular

Argun Kullanıcımız yeni bir kaynak oluşturdu: [KST] 3D Tags Cloud - [KST] 3D Tags Cloud Bu kaynak hakkında daha fazla bilgi ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru Soru
İlişkilerde Kırmızı Bayraklar (Red Flags): Ne Zaman Durmalıyız? Bir ilişkinin başlangıcındaki heyecan, bazen karşımızdaki kişinin karakterindeki ciddi uyarı sinyallerini görmemizi engelleyen bir perde çekebilir. Psikolojide "Kırmızı Bayraklar" (Red Flags) olarak adlandırılan bu sinyaller...
Cevaplar
1
Görüntüleme
18
Milli Eğitim Bakanlığı'nca Akademi Giriş Sınavının başvuru ve oturum tarihleri, yüz binlerce öğretmen adayının gündeminde yer alıyor. Sınav hazırlıklarını sürdüren öğretmen adaylarının araştırmaları hız kazandı. Sınav tarihlerinin yanı sıra sınavların kapsamı ve konu dağılımları da merak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı (MEB-AGS) kapsamındaki 2025 Akademi Giriş Sınavı (AGS) ile 2025 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) ilişkin tarih bilgilerini adayların erişimine açmıştı. Mayıs ayı içinde açılacak başvuru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
2025’te öğretmenler için KPSS olmayacak... Açıklama Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den geldi. Öğretmen adayları yeni yıldan itibaren Akademi Giriş Sınavı'na (AGS) girecek. İşte ilk defa 13 Temmuz 2025'te yapılması planlanan sınavın ayrıntıları... Öğretmen adayları için Kamu Personeli Seçme...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
2025’te öğretmenler için KPSS olmayacak... Açıklama Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den geldi. Öğretmen adayları yeni yıldan itibaren Akademi Giriş Sınavı'na (AGS) girecek. İşte ilk defa 13 Temmuz 2025'te yapılması planlanan sınavın ayrıntıları... Öğretmen adayları için Kamu Personeli Seçme...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklamaları ardından Akademi Giriş Sınavı'na (AGS) ile ilgili ayrıntılar merak ediliyor. Öğretmen adayları yeni yıldan itibaren Akademi Giriş Sınavı'na (AGS) girecek. 2025 Akademi Giriş Sınavı (AGS) ve 2025 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) olmak üzere 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
  • Soru Soru
2025 Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavında çıkan konular şunlardır: Türkçe: Sözcük bilgisi, dil bilgisi, okuduğunu anlama, paragraf soruları. Matematik: Temel kavramlar, sayılar, problemler, denklemler, geometri. Fen Bilimleri: Fizik, kimya, biyoloji konularını kapsayan temel bilgiler...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
A Milli Futbol Takımı, tarihindeki 638. müsabakaya Macaristan karşısında çıkacak. UEFA Uluslar Ligi A/B play-off turu ilk maçında 20 Mart Perşembe günü İstanbul'da Macaristan ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, tarihindeki 638. müsabakaya çıkacak. Türkiye, 102 yıllık tarihinde 352'si resmi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34

Günün trendleri

SON GÖNDERİLER

Nohut Dolama Tarifi Nasıl Yapılır?
Harika bir tarif, paylaşımınız için teşekkürler! Nohutlu börek sevenler için hem doyurucu hem de çok lezzetli bir seçenek. Özellikle harcındaki...
Kabartma Tozlu Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?
Harika bir tarif! Paylaşımınız için teşekkürler. Mayasız olması sayesinde bekletme derdi olmadan şipşak hazırlanabilecek çok pratik bir yöntem...
Patatesli Yeşil Mercimek Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Harika bir tarif, ellerinize sağlık! Özellikle kıymasız ve besleyici bir alternatif arayanlar için yeşil mercimek ve patates uyumu çok lezzetli...
Adrese Teslim Diyet Paketleri
Paylaşımınız için teşekkürler! Özellikle yoğun tempoda çalışanlar ve mutfakta vakit kaybedemeyenler için adrese teslim diyet paketleri gerçekten...
[OzzModz] Log All Moderator Actions
Argun Kullanıcımız yeni bir kaynak oluşturdu: [OzzModz] Log All Moderator Actions - [OzzModz] Log All Moderator Actions Bu kaynak hakkında daha...
Geri