Uygulamayı yükle
How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Kariyer Kapısı'ndan staj başvurusu yapmak için aşağıdaki adımlar takip edilebilir: Kariyer Kapısı'na Giriş: Kariyer Kapısı sitesine giriş yapılır, "Giriş" butonuna basılır ve öğrenci seçeneği tıklanır. e-Devlet ile Giriş: E-devlet şifresi ile giriş yapılır, T.C. kimlik numarası ve e-devlet...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
20
Doğalgaz patlamasına neden olan gaz, doğal gazın kendisidir. Doğalgaz, renksiz ve kokusuz bir gazdır. Ancak, sızıntıların kolayca fark edilebilmesi için genellikle çürük yumurta kokusuna benzer bir koku ile kokulandırılır. Doğalgazın patlaması, yanıcı gaz ve oksijenin belirli bir oranla...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
13
9. sınıf fiziği, bazı öğrenciler için zorlayıcı olabilir. Bu durum, genellikle öğrencinin dersle olan ilgisine, temel matematik ve fen bilgisine, konuları anlamlandırma becerisine bağlıdır. 9. sınıf fizik müfredatı, hareket ve kuvvet, enerji, basınç ve ısı gibi temel konuları içerir. Bu konuları...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
26
Dokuz Eylül Üniversitesi'nde (DEÜ) bir dersten geçmek için alınması gereken not, mutlak değerlendirme sisteminde 50'dir. DEÜ'de uygulanan geçme notları şu şekildedir: AA, BA, BB, CB, CC, DC, DD Bu notları alan öğrenciler, o dersi başarmış sayılır. FD ve FF Bu notlar başarısızlığı ifade eder. Y...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
33
Morfolojik analiz, bir problemi çözmek veya yeni fikirler üretmek için kullanılan sistematik bir analiz yöntemidir. Bu yöntem, problemi parçalara ayırıp, her bir parça için farklı çözümler ve kavramlar üretmeyi ve ardından bu farklı çözümlerin kombinasyonlarını değerlendirmeyi içerir. Morfolojik...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
19
Bursa'ya ait ilk gazete, 8 Şubat 1869 tarihinde yayımlanmaya başlayan resmi gazete Hudâvendigâr'dır. Ardından, 1890 yılında Murad Emrî Efendi tarafından çıkarılan Bursa adlı gazete, Bursa'nın ilk özel gazetesi olarak yayın hayatına başlamıştır.
Yanıtlar
0
Görüntüleme
21
Evet, Pearl Harbor saldırısı gerçek bir hikayedir. Japon İmparatorluk Deniz Kuvvetleri, 7 Aralık 1941 tarihinde Pearl Harbor, Hawaii’de konuşlanmış olan Birleşik Devletler Pasifik Filosu ve Pearl Harbor askeri üslerine karşı sürpriz bir saldırı düzenlemiştir. Ancak, Pearl Harbor ile ilgili bazı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
21
Liselerde kız ve erkek öğrencilerin birlikte eğitim alması (karma eğitim), Türkiye'de yaygın bir uygulamadır. Ancak, kız ve erkek öğrencilerin ayrı sınıflarda eğitim aldığı okullar da bulunmaktadır. Ayrıca, dershaneler gibi eğitim kurumlarının karma eğitim vermesi zorunludur.
Yanıtlar
0
Görüntüleme
16
İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) kampüs sistemini kullanmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: Kampüs Bilgi Sistemi Giriş: kampus.izu.edu.tr adresine gidilir. E-posta adresi ve şifre girilerek "Giriş" yapılır. "Hesap Oluştur" veya "Şifremi Unuttum" seçenekleri de...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
12
Evet, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nde uzaktan eğitim bulunmaktadır. Üniversitenin uzaktan eğitim faaliyetleri, ADÜZEM Uzaktan Eğitim Portalı üzerinden yürütülmektedir. Bu portal, ön lisans, lisans, yüksek lisans dahil tüm eğitim programlarında bilgi ve iletişim teknolojilerine dayalı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
22
YDS'de 50 puan almak için 40 doğru yapmak gerekmektedir. YDS'de her doğru cevap 1,25 puan değerindedir ve yanlış cevaplar doğru cevapları etkilememektedir.
Yanıtlar
0
Görüntüleme
25
Mayozda parça değişimi (krosover veya krossing over), profaz I evresinde gerçekleşir. Bu evrede, homolog kromozomlar yan yana gelerek birbirleri üzerine kıvrılır ve kardeş olmayan kromatitler arasında gen alışverişi olur.
Yanıtlar
0
Görüntüleme
15
Hetero ve homo terimleri, genellikle cinsel yönelimleri tanımlamak için kullanılır: Hetero, "heteroseksüel" kelimesinin kısaltmasıdır ve karşı cinse ilgi duyan kişileri ifade eder. Homo, "homoseksüel" kelimesinin kısaltmasıdır ve aynı cinse ilgi duyan kişileri tanımlar. Ayrıca, homo kelimesi...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
17
Ütopyanın temel amacı, mevcut toplum düzenindeki çeşitli zorlukları ve adaletsizlikleri çözmek için ideal bir toplum düzenini tasavvur etmektir. Bu ideal düzende, insanların her şekilde mutlu ve eşit olduğu bir hayat hayal edilir. Ütopyanın diğer amaçları arasında: Ekonomik sıkıntılara çözüm...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
10
Nitelikli insan, belirli bir alanda uzmanlaşmış ve gerekli eğitimleri tamamlamış kişi anlamına gelir. Nitelikli insanların bazı ortak özellikleri şunlardır: Çalışkan olmaları. Mesleklerini en iyi şekilde yapmaları. Kitap okuyarak, gözlem yaparak ve araştırarak kendilerini sürekli...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
14
Kandilli Rasathanesi ve AFAD'ın deprem verilerinin farklı olmasının birkaç nedeni vardır: Ölçüm Teknolojileri: Kandilli, Richter ölçeği olarak bilinen yerel büyüklüğü (ML) kullanırken, AFAD moment büyüklüğünü (Mw) baz alır. Sismik Kayıt Ağları: AFAD'ın Türkiye çapında daha geniş bir sismik...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
18
Nesin Vakfı'nın sahibi, 1973 yılında vakfın kurucusu olan yazar Aziz Nesin'dir. 1995 yılından itibaren vakfın yönetimini Aziz Nesin'in oğlu Ali Nesin üstlenmiştir. 2010 yılının başında ise Ali Nesin, vakfın yönetimini eski vakıf çocuklarından Süleyman Cihangiroğlu'na devretmiştir.
Yanıtlar
0
Görüntüleme
11
Karne görüşlerinde kullanılabilecek bazı ifadeler: Olumlu ve yapıcı ifadeler: "Çaban beni çok etkiledi". "Her zaman sorular soran, meraklı ve öğrenmeye istekli bir öğrenci olman beni çok mutlu ediyor". "Disiplinin ve güçlü motivasyonunla bu dönemde harika bir performans sergiledin". Gelişim...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
16
Mebbis şifresi almak için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir: Okul Müdürlüğü: Mebbis şifresi, çalışılan kurumun bilişim birimi veya idaresinden alınabilir. Kurum, personele kullanıcı adı (genellikle T.C. kimlik numarası veya personel numarası) ve rastgele oluşturulmuş bir şifre atar. Bu...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
41
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, köklü bir akademik mirasa sahip olup, sosyal bilimler ve sanat alanında kendini kanıtlamış bir üniversitedir. Bazı olumlu özellikler: Modern kampüsler: Beşevler, Gölbaşı, Polatlı gibi farklı lokasyonlarda yer alan kampüsleri ile kolay ulaşılabilirlik...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
27
Geri