Uygulamayı yükle
How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

2025 yılı için tıp bölümüne yerleşmek için gereken ilk kaç bin sıralaması hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, 2024 yılı verilerine göre, devlet üniversitelerinde tıp bölümünü kazanmak için genellikle ilk 15-20 bin sıralama, vakıf üniversitelerinde ise ilk 40-50 bin sıralama gerektiği...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
27
Kocaeli Üniversitesi'nde (KOÜ) ders geçme notu 60 (altmış)'tır. Ayrıca, KOÜ'de not sistemi, Mutlak Değerlendirme Sistemi (MDS) ve Bağıl Değerlendirme Sistemi (BDS) olmak üzere iki temel yönteme dayanır. MDS: Sınıfta 25'ten az öğrenci varsa veya sınav ortalaması 80'in üzerindeyse uygulanır 3...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
15
Trakya Üniversitesi'nin iyi bir üniversite olup olmadığı, kişisel tercihlere ve beklentilere bağlıdır. Bazı olumlu özellikler: Sosyal kulüpler: Küçük bir şehir olması nedeniyle sosyal kulüpler aktiftir. Konumu: İstanbul'a yakınlığı ve Avrupa'ya açılan bir konumda olması, öğrenciler için avantaj...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
12
Çukurova Üniversitesi ÇÜBİS (Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi) şifresi almak için aşağıdaki adımlar izlenebilir: OBS sistemine giriş yapın. "Uzaktan Öğretim (Teams/CuLMS) Bilgilerimi Göster" düğmesine tıklayın. Ekranda görünen "Microsoft Teams/CuLMS Şifremi Unuttum/Giriş Yapamıyorum" düğmesine...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
17
Akrep Kral olarak bilinen karakterin gerçek adı, Narmer'dir. Ayrıca, 2002 yapımı "Akrep Kral" (The Scorpion King) adlı filmde bu karakteri Dwayne Johnson canlandırmıştır.
Yanıtlar
0
Görüntüleme
12
Evet, kendi kendine Korece öğrenilebilir Bunun için çeşitli yöntemler kullanılabilir: Dil öğrenme uygulamaları: Duolingo, Memrise ve Drops gibi uygulamalarla kelime bilgisi ve temel dil yapısı öğrenilebilir. Online kurslar: Video dersler ve interaktif ödevler sunan online kurslar, yapıcı bir...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
24
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Öğrenci Bilgi Sistemi'ne (OBS) giriş yapmak için aşağıdaki adımlar izlenmelidir: Öğrenci Numarası ve Şifre Alımı: obs.mehmetakif.edu.tr/oibs/summer_app/ adresine girilir. "Yeni bir kullanıcı oluştur" butonuna tıklanır. T.C. Kimlik Numarası, e-posta...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
22
Ajanda çeşitleri şu şekilde sıralanabilir: Günlük ajandalar Her gün için ayrı bir sayfa içerir ve detaylı planlama yapmayı sağlar. Haftalık ajandalar Haftaları bütün olarak sunar, önemli notlar ve randevular için uygundur. Aylık ajandalar Aylara göre görünüm sunar, aylık planlama ve önemli...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
13
Okullarda saç traşı zorunlu değildir. Ancak, okul yönetmeliklerine göre, saç uzunluğunun temiz ve bakımlı olması gerekmektedir. Bazı okul yönetimleri bu kuralları uygulamayabilir. Saç kesimi konusunda zorlama durumunda, ilgili mercilere şikayet edilebilir.
Yanıtlar
0
Görüntüleme
10
Hacettepe Üniversitesi'nin öğrenci bilgi sistemi olan Bilsis'e giriş yapmak için aşağıdaki adımlar takip edilebilir: Tarayıcıyı açın ve adres çubuğuna "bilsis.hacettepe.edu.tr" yazın. Karşınıza çıkan sayfada "Öğrenci Girişi" seçeneğine tıklayın. T.C. Kimlik Numaranızı ve şifrenizi girerek...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
12
Uykuluk, hayvanın göğüs kafesinin üst kısmında, timüs ve pankreas bölgelerindeki salgı bezlerinden elde edilen bir sakatat türüdür. Üç temel çeşidi bulunur: Fındık uykuluk: Hayvanın böbrek üstü yağlarının arasında yer alan, misket şeklinde küçük bezlerdir. Ciğer uykuluk: Süt kuzusunun...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
10
Sekreter olmak için Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı ön lisans bölümü okunabilir. Bu bölüm, yöneticilerin yönetimsel faaliyetlerini destekleyecek idari personelin yetiştirilmesi amacıyla kurulmuştur. Üniversite eğitimi almak zorunlu değildir; sekreterlik alanında eğitim sertifikalarına...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
21
Kelebek Etkisi'nde zaman yolculuğunun olmasının nedeni, zaman yolculuğu sırasında yapılan küçük değişikliklerin gelecekte büyük ve tahmin edilemez sonuçlara yol açabilmesidir. Bu durum, Edward N. Lorenz'in Kaos Teorisi'ne dayanan ve her küçük ayrıntının büyük sonuçlara sebep olabileceğini öne...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
22
Li (lityum) elementi, periyodik tabloda 1. grupta yer alır ve bu grup alkali metaller olarak adlandırılır.
Yanıtlar
0
Görüntüleme
14
AFAD gönüllü eğitimi süresi, eğitim seviyesine göre değişiklik göstermektedir: Temel AFAD Gönüllüsü Eğitim Programı: Çevrimiçi eğitimler ve yüz yüze eğitimlerle tamamlanır. Destek AFAD Gönüllüsü Eğitim Programı: 5 gün süren yüz yüze eğitimlerle tamamlanır. Bu eğitimlerde hafif kentsel arama...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
21
Dünya'nın durması durumunda gün sonunda ne olacağına dair bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, Dünya'nın durması durumunda olabilecek bazı olaylar şunlardır: Atmosferde patlamalar Dünya durduğunda, atmosfer hareket etmeye devam edeceği için atomik patlamalara benzer patlamalar meydana gelebilir...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
27
Maket firmaları, mimari, endüstriyel ve sanatsal projelerin tasarım öncesinde veya aşamasında 2D ve 3D modeller üreterek bu projelerin tanıtımını ve sunumunu yaparlar. Maket firmalarının yaptığı işler arasında şunlar yer alır: Peyzaj ve çevre planlaması Maketlerde projenin peyzaj modelleri...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
12
Evet, KPSS'de 4 yanlış 1 doğruyu götürmektedir. ÖSYM'nin açıklamasına göre, her testte doğru cevap sayısından, yanlış cevap sayısının 1/4'ü çıkarılarak adayın ham puanı hesaplanır.
Yanıtlar
0
Görüntüleme
16
Bileşik ve tam sayılı kesirlerin ayırt edilmesi: Bileşik Kesir: Payı, paydasına eşit veya daha büyük olan kesirlerdir. Örnek: 7/5 (payı 7, paydası 5) Tam Sayılı Kesir: Bir veya birden fazla bütün ve basit bir kesirden oluşan kesirlerdir Örnek: 3 tam 4/9 (3 bütün, payı 4, paydası 9) Özetle...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
19
LMS (Learning Management System), Türkçe'de Eğitim Yönetim Sistemi anlamına gelir ve e-öğrenme süreçlerinin daha verimli ve etkili bir şekilde yönetilmesi için oluşturulmuş bir yazılımdır. LMS'in temel işlevleri: Eğitimlerin planlanması ve sunulması LMS, eğitim kurslarının oluşturulmasına...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
13
Geri