Adobe Illustrator Neden Kullanılır?
Adobe Illustrator aynı zamanda Windows'un yanı sıra MacOS işletim sistemlerinde de çalışabilmesi özelliği ile rakiplerinden bir adım öne geçmektedir. Diğer tasarım yazılımlarının bazı sürümlerinin MacOS işletim sisteminde çalışmaması sebebiyle Adobe Illustrator, profesyoneller tarafından tercih edilen tasarım programı unvanına sahip olmuştur.Aslında temelde tasarım programlarının çoğu benzer işlevlere sahip olsa da Adobe Illustrator, sunduğu bazı özel imkanlar ile diğerlerinin önüne geçebilir. Adobe Illustrator'un değişim ve sürekli gelişim çağı olarak da adlandırabileceğimiz günümüz dünyasında en çok tercih edilme sebepleri arasında kuşkusuz, değişime imkan sağlama özelliği bulunur.
Kısaca anlatmak gerekirse, piksel tabanlı tasarım programlarında oluşturulan logo tasarımı ileride yeniden boyutlandırılmak istendiğinde, görüntü kalitesinde bozulmalar meydana gelebilir. Adobe Illustrator ile vektörel olarak çizilmiş tasarımlar ise istenildiği zaman yeniden boyutlandırılabilir veya şekillendirilebilir. Bu da Adobe Illustrator'ün kurumsal firmalar tarafından sıklıkla tercih edilmesinin en büyük sebebidir.
Zira kurumsal kimlik oluşumu veya değişimlerinde tasarımlara müdahale edip bozulmalara yol açmadan hızlıca yeniden üretip kullanabilme imkanı, günümüz şartlarında kolaylıkla tercih sebebi olabilecek bir özelliktir.