Uygulamayı yükle
How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Üstünlük son nefeste belli olur

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Argun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 33

Argun

Tanınmış üye
Yönetici
Moderatör
Reklamsız
Konular
33,653
Web sitesi
argun.tc
🌟Puan
5,957,869
💵Bakiye
179TL

Üstünlük son nefeste belli olur

Hikmet ehli zatlar buyuruyor ki:
Allahü teâlâ sonumuzu hayreylesin. Hiçbirimiz sonumuzu bilmiyoruz. Cüneyd-i Bağdadi hazretlerine bir papaz gelip, (Ben mi üstünüm, sen mi üstünsün?) diye sorar. O da, bir hafta sonra gel, der. Bir hafta sonra geldiğinde vefat ettiğini görür. (Bugün bana cevap verecekti) diye söylenince, tabutu göstererek, (İşte orada, git sor, o büyükler boşuna konuşmaz) derler. Tabutunun başına gidip aynı soruyu sorar. Cüneyd-i Bağdadi hazretleri, Allahü teâlânın izniyle başını kaldırıp, şöyle cevap verir: (Konuştuğumuzdan bir hafta sonra öleceğimi biliyordum, ama sonumun ne olacağını bilmediğim için, o gün sana cevap veremedim. Sen iman edebilir ben de imansız ölebilirdim. Elhamdülillah, ben imanla ölüp kendimi kurtardım, şimdi söyleyebilirim, senden üstünüm. Sen kendine bak!) Bu keramet karşısında artık papazlık mı kalır! Papaz, ağlamaya başlar, Kelime-i şehadet getirir Müslüman olur. Cüneyd-i Bağdadi hazretleri, netice belli olmadan, (Ben senden üstünüm) dememiştir. Üstünlük sona bağlıdır. Bunun için imansız ölmekten çok korkmalı.

Bilerek pek küfre düşülmez, fakat bilmeyerek küfre düşülebilir. Bunun için (Ya Rabbi, bilerek veya bilmeyerek küfre sebep olan bir söz söylediysem, bir iş yaptıysam nadim oldum, pişman oldum, beni affet) duasını her gün okumak lazım. Muhakkak affolur. Bu tevbeden daha mühim bir vazife yoktur. Küfür sigortanın atması gibidir. İrtibatı keser. Bir kimse küfre düşmüşse, ne yaparsa yapsın, ne kadar çok ibadet ederse etsin hiçbir faydası yoktur. Çünkü sigorta atmıştır, ampul, tesisat ne kadar sağlam olursa olsun, elektrik gelmediği için fayda olmaz.

Resulullah efendimiz her zaman, (Allahümme, yâ mukallibelkulûb, sebbit kalbî, alâ dînik) duasını okurdu. Mânâsı şöyledir: (Ey büyük Allah’ım! Kalbleri iyiden kötüye, kötüden iyiye çeviren, ancak sensin. Kalbimi, dininde sabit kıl, yani dininden döndürme, ayırma!) Eshab-ı kiram bunu işitince, (Yâ Resulallah! Sen de korkuyor musun?) dediklerinde, (Mekr-i ilahiden, beni kim temin eder?) buyurdu. Çünkü hadis-i kudside, (İnsanların kalbi, Rahman’ın kudretindedir. Kalbleri dilediği gibi çevirir) buyurulmuştur. Yani Celal ve Cemal sıfatları ile kötüye ve iyiye çevirir.

Kendisi Habibullah olduğu hâlde, cennetlik ve masum olduğu hâlde, Peygamberimiz, ümmetine öğretmek için böyle dua ediyordu. Hiçbirimiz sonumuzdan emin değiliz. Onun için, gülüp oynayacak zaman değil; dua edip, yalvarıp, Cenab-ı Hakk’ı unutmadan, Onu her an hatırlayarak geçirilecek zaman. Böyle olursa, her günümüz bayram olur.

Emîrsiz, tek başına dine hizmet olmaz

Bu hizmetlere sahip çıkalım

Benzer konular

Tâbi olmak gibi hiçbir üstünlük yoktur Hikmet ehli zatlar buyuruyor ki: Peygamber efendimize tâbi olmak gibi, hiçbir üstünlük yoktur. Ona tâbi olabilmek için de, Onun vârisi olan Ehl-i sünnet âlimlerine tâbi olmak lazımdır. Merhum Hocamız, (Elimize beş kuruş geçse, eğer bunu Seyyid Abdülhakim-i...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
İnsanlarda üstünlük sırası Sual: Hazret-i Âdemden beri en üstün on kişinin ismini üstünlük sırası ile bildirmek mümkün mü? CEVAP En üstünleri Peygamberlerdir. Peygamberlerin en üstünü, son peygamber Muhammed aleyhisselamdır. Bir hadis-i şerifte, (Beni insanların en iyisi bilmeyen kâfirdir)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Kişi rüyasında üstün olduğunu görürse iyi bir duruma gelir. Rüyanızda kendinizi her şeyden üstün görmeniz, son günlerde bazı başarılarınız sonucu gururunuzun artacağına ve uzun zamandır üzüntüsünü çektiğinizi, duyduğunuz bir aşağılık duygusunun artık sizden uzaklaşacağına, kendinizi herkese...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
  • Soru Soru
Fokus ultrason (HIFU) kaş kaldırma, kaşlarınızı daha yüksek ve daha belirgin bir şekilde göstermek için kullanılan non-invaziv bir estetik işlemdir. Bu işlem, derinin altında bulunan dokuların ısıtılarak yenilenmesini hedefler ve kaşlarınızı daha yüksek ve belirgin bir şekle sokar. Fokus...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru Soru
Yetişkin beyin damar yapıları renkli ultrasonla görülemez. Bunun için beyin tomografisi ya da beyin MR’ı çekilmesi gerekebilir.
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru Soru
Gebeliğin varlığı belli olduktan sonra bebeğin gelişimi, anne ve bebek arasındaki damarsa durumu inceleyerek olası sorunlara müdahale edebilmek için renkli ultrason gebeliğin her haftasında çekilebilmektedir.
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru Soru
Bir arterde tıkanıklık veya pıhtı olduğu, Daralmış kan damarlarının belirlenmesi, Anormal kan akışı olup olmadığı.
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru Soru
Bazı durumlarda anne karnındaki bebekler için ya da anne adayının damar yapısını incelemek için renkli ultrason yapılması gerekebilmektedir. Anne karnındaki bebeğin beslenmesi işlevini yerine getiren göbek kordonundaki kan akımının sağlıklı olup olmadığını belirlemek için renkli ultrasonla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru Soru
Renkli ultrason gebeler için yapılan ultrasonografiden farklı olmadığından herhangi bir radyasyon yayma ihtimalide yoktur. Renkli ultrason, normal ultrasonugrafi ile aynı şekilde sadece ses dalgaları ile çalışmaktadır. Bu nedenle gebeler üzerinde güvenle yapılabilecek bir tetkiktir.
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru Soru
Renkli ultrason öncesinde herhangi bir özel hazırlık yapılmasına gerek yoktur. Herhangi bir ultrasonografi tetkikte yapılması gereken hazırlıklardan bir farkı da bulunmamaktadır. Vücudun test edilen bölgesindeki giysi ve takıları çıkartılmalıdır. Testten 2 saat öncesine kadar sigara ve nikotin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12

Günün trendleri

SON GÖNDERİLER

Rüyada Yakmak
Rüyada bir şey yakmak, servet sahibi olmak demektir. Fakat eşya yanmaz da rengi kararırsa, bu durum derte yorulur. Rüyasında alev çıkarak bir şey...
Rüyada Uygunsuzluk Görmek
Rüyasında uygun olmayan bir iş yapıldığını (uygunsuzluk) görmek, yanınızda çalışan kimselerin sizin istemediğiniz bazı hoş olmayan işleri...
Rüyada Vücudunda Değişiklik Görmek
Rüyada vücudunda değişiklik görmek, farklı anlamlar taşır. Kendisini genç ve dinç ya da orta yaşlı ve kuvvetli olduğu hâlde Rüyada çok ihtiyar...
Rüyada Uyarmak
Rüyada uyarmak, birisi tarafından ikaz edilmek, gaflette olmaya delâlet eder. Birini uyardığını görmek ise onun için hayır dilemeye işaret eder...
Rüyada Üvey Kardeş Görmek
Rüyada üvey kardeş görmek, zorluk yahut sıkıntıya işaretle dost bildiği kişilerden beklenmedik bir zarar görmesi ile yorumlanır. Rüya sahibinin...
Geri