Yılmaz Tozan Kimdir?
Yılmaz Tozan, 1973 yılında Uşak’ın Eşme ilçesinde doğmuştur. İlk, orta ve lise öğrenimini doğup büyüdüğü Eşme’de tamamlayan Tozan, eğitim hayatının ardından iş yaşamına atılarak ticaret alanında faaliyet göstermeye başlamıştır. Uzun yıllar farklı ticari girişimlerde bulunarak bölgesinde iş hayatı içerisinde aktif bir rol üstlenmiştir.
Siyasi kariyerine 2014 yılında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) çatısı altında adım atan Yılmaz Tozan, Uşak İl Genel Meclis Üyesi olarak görev yapmıştır. Bu süreçte yerel hizmetlerin geliştirilmesi, kırsal kalkınma projelerinin desteklenmesi ve vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik çalışmaların yürütülmesi konularında faaliyet göstermiştir. İl genel meclis üyeliği döneminde yerel yönetim tecrübesi kazanarak siyasi kariyerini güçlendirmiştir.
2024 yerel seçimlerinde yeniden Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday olan Yılmaz Tozan, Eşme Belediye Başkanı seçilmiştir. Belediye başkanlığı döneminde ilçenin altyapı, şehirleşme ve yaşam kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar yürüttüğü belirtilmektedir. Yılmaz Tozan evli ve bir çocuk babasıdır.
Yılmaz Tozan’ın eşi Burcu Tozan’dır. Yapılan açıklamalara ve kamuya yansıyan bilgilere göre Burcu Tozan, Uşak’ın Eşme ilçesinde yürütülen soruşturma kapsamında adı geçen isimler arasında yer almıştır.