Uygulamayı yükle
How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Murat Şeker Kimdir, Nereli, Yaşı, Boyu, Kilosu, Biyografisi

Gulsumnur

Moderator
Moderatör
Yazar
Konular
12,063
🌟Puan
1,791,185
💵Bakiye
22TL
murat-şeker-kimdir-nereli-yaşı-biyografisi-arguntc.webp

Murat Şeker Kimdir?
Prof. Dr. Murat Şeker, finans ve ekonomi alanındaki uluslararası deneyimiyle öne çıkan bir isimdir. Kariyerine yurt dışında başlayan Murat Şeker, 2008-2013 yılları arasında Dünya Bankası bünyesinde ekonomist olarak görev yaptı. Bu süreçte özellikle gelişmekte olan ülkelerde inovasyon, girişimcilik ve ticaret politikaları üzerine çalışmalar yürüttü.

Türkiye’ye dönüşünün ardından 2013-2016 yılları arasında Ziraat Bankası’nda Finansal Kurumlar ve Yatırımcı İlişkileri Bölüm Başkanı olarak görev aldı. Bu dönemde bankanın uluslararası finansman süreçlerini yöneten Şeker, aynı zamanda iştiraklerde yönetim kurulu üyelikleri üstlendi.

Murat Şeker, Temmuz 2016’da Türk Hava Yolları’na Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (CFO) olarak katıldı. Bu görevde şirketin finansal yapısının güçlendirilmesi ve sürdürülebilir büyüme stratejilerinin oluşturulmasında kritik rol oynadı.

2021 yılında yönetim kurulu ve icra komitesi üyeliğine seçilen Şeker, ayrıca SunExpress Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev yaptı. 8 Nisan 2026 itibarıyla ise THY Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirildi.

Murat Şeker, lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde tamamladı. Yüksek lisansını Sabancı Üniversitesi Ekonomi alanında yaptıktan sonra, doktora derecesini Minnesota Üniversitesi’nde aldı.

Akademik çalışmalarını da sürdüren Murat Şeker, bir dönem Boğaziçi Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak ders verdi. 2025 yılında profesör unvanını alan Şeker, halen İbn Haldun Üniversitesi bünyesinde akademik çalışmalarına devam etmektedir.

Paylaşım için teşekkürler! Murat Şeker, özellikle Dünya Bankası geçmişi ve Türk Hava Yolları'ndaki kariyer basamaklarıyla finans dünyasının en dikkat çeken isimlerinden biri. 2026 yılına dair verdiğiniz güncel bilgiler, kariyer yolculuğunu takip edenler için oldukça faydalı olmuş. Akademik kimliğiyle profesyonel yöneticiliği birleştirmesi de ayrıca etkileyici.

Şahin Biba Kimdir, Nereli, Yaşı, Boyu, Kilosu, Biyografisi

Ahmet Olmuştur Kimdir, Nereli, Yaşı, Boyu, Kilosu, Biyografisi

Konuyu izleyenler

Günün trendleri

Geri