Uygulamayı yükle
How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Büyükleri seven mahrum kalmaz

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Argun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 28

Argun

Tanınmış üye
Yönetici
Moderatör
Reklamsız
Konular
33,653
Web sitesi
argun.tc
🌟Puan
5,961,160
💵Bakiye
179TL

Büyükleri seven mahrum kalmaz

Cüneyd-i Bağdadi hazretlerinin başka bir şehirde yaşayan sevenlerinden biri anlatır:
Bir gün pazarda gezerken bir güzel kadın görüp tekrar tekrar baktım. Sonra pişman olup tevbe istigfar ettim. Akşam eve geldiğimde hatun dedi ki:
- Efendi bugün yüzünüzü kararmış görüyorum, acaba nedendir?

Aynayı alıp baktım ki, hakikaten yüzüm kararmıştı. Neden olduğunu düşünürken aklıma o kadına baktığım geldi. Bir mağaraya çekilip günlerce göz yaşı döktüm, günahımın affı için Allahü teâlâya yalvardım. Yine de huzurlu olamadım. Sonra hatırıma, Cüneyd-i Bağdadi hazretlerini ziyaret etmek geldi. Bağdat'a şeyhin yanına gittim. Şeyhin evine varıp kapıyı çaldığımda, bana, (Gir ya Abdullah, sen pazarda günah işle, biz Bağdat'ta istigfar edelim öyle mi) dedi.

İçeri girip, mübarek elini öpüp oturdum. Şaşırmış ve çok utanmıştım. Devamla buyurdu ki:
- Pişmanlık, tevbe büyük nimettir. Kalbin imdadı olmadan uzuvların dinin emrine uyması çok güçtür. Büyüklerin sevgisi olmayınca kalbin imdadı olmaz. Bunları yapmak ancak Allah adamlarının işidir. Büyükleri seven mahrum kalmaz.

Sofu Baba

Korkusuz cengaver Yahya Ağa...

Benzer konular

Büyükleri ölçmeye kalkmak Hikmet ehli zatlar buyuruyor ki: Dinimizin temeli edebdir. Edeb, haddini bilmektir. Hiçbir edepsiz, Allah’ın sevgili kulu olamamıştır. Şah-ı Nakşibend hazretleri de, (Yolunuzun başı nedir, ortası nedir, sonu nedir?) diye sorduklarında, hepsine de, (Edeb) diye cevap...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Büyükleri üzmek Sual: Din büyüklerinin yakınlarını üzmek, kendilerini üzmek gibi tehlikeli olabilir mi? CEVAP Elbette tehlikelidir. Büyükleri, ne şekilde olursa olsun üzmek, insanın ebedî felaketine sebep olur. Enver Abimiz şöyle anlatmıştı: Büyüklerimiz buyuruyor ki: Zâde; oğul, evlat...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Bir varmış, bir yokmuş. Bir zamanlar, yemyeşil ormanların kıyısında, “Bal Köyü” adında küçük ama sevimli bir köy varmış. Bu köyün halkı ballarıyla ünlüymüş. Köylüler kocaman kavanozlarda altın sarısı ballar yaparmış. Bu ballar ise tatlılığıyla diyar diyar ün salarmış. Ancak bu köyün ballarına...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Trafik kazaları neticesinde mahrum kalınan kârlar tazmine konu olur mu? Trafik kazaları neticesinde mahrum kalınan karlar tazmine konu olur mu? Telef edilen veya kısmen zarar gören bir mal misli (standart) ise misli ile, kıyemi ise kıymeti ile tazmin edilmesi temel ilkedir. Bununla birlikte...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Baba, diğerlerini mahrum edip sadece bir oğluna bağışta bulunmuşsa, oğul bundan sorumlu olur mu, ne yapması gerekir? Kişi, mülkiyetinde bulunan mal üzerinde dilediği gibi tasarruf hakkına sahip olduğundan, çocuklarından birine bağışta bulunurken diğerlerinin onayını almak zorunda değildir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Mirasçılar mirastan mahrum edilebilir mi? Kişi, mirasçısını mirasından mahrum etme hak ve yetkisine sahip değildir. Ancak vârisin mûrisini öldürmesi, farklı dinlerden olmaları gibi mirasçılığa engel hâller bulunması durumunda mirasçı mirastan mahrum kalır (Mevsılî, el-İhtiyâr, 5/115-116)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Eşi ölüp tekrar evlenen bir kimse, önceki eşi zamanında elde ettiği mallardan sonraki eşini mahrum edebilir mi? Nikâhlı eşlerin birbirlerinin evlilikten önce veya sonra kazanılan tüm mallarına mirasçı olma hakkı vardır. İslâm hukukuna göre hiç kimse mirasçısını mirasından mahrum etme yetkisine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Meleklerin duasından mahrum kalmak Sual: Kumar ve çalgı aleti, tv, canlı resmi, haç resmi, köpek, cünüp, içki ve sarhoş bulunan yere rahmet melekleri girmezse, ne kaybımız olur? CEVAP Orada namaz kılınmışsa, mekruh olarak kılınan namaz sahih olur. Yani o kimse, namaz borcundan kurtulursa da...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25

Günün trendleri

SON GÖNDERİLER

Rüyada Yakmak
Rüyada bir şey yakmak, servet sahibi olmak demektir. Fakat eşya yanmaz da rengi kararırsa, bu durum derte yorulur. Rüyasında alev çıkarak bir şey...
Rüyada Uygunsuzluk Görmek
Rüyasında uygun olmayan bir iş yapıldığını (uygunsuzluk) görmek, yanınızda çalışan kimselerin sizin istemediğiniz bazı hoş olmayan işleri...
Rüyada Vücudunda Değişiklik Görmek
Rüyada vücudunda değişiklik görmek, farklı anlamlar taşır. Kendisini genç ve dinç ya da orta yaşlı ve kuvvetli olduğu hâlde Rüyada çok ihtiyar...
Rüyada Uyarmak
Rüyada uyarmak, birisi tarafından ikaz edilmek, gaflette olmaya delâlet eder. Birini uyardığını görmek ise onun için hayır dilemeye işaret eder...
Rüyada Üvey Kardeş Görmek
Rüyada üvey kardeş görmek, zorluk yahut sıkıntıya işaretle dost bildiği kişilerden beklenmedik bir zarar görmesi ile yorumlanır. Rüya sahibinin...
Geri