Nusret Argun Kimdir?
Nusret Argun, 10 Eylül 1958 tarihinde Konya'nın Karapınar ilçesine bağlı Gölören Mahallesi'nde dünyaya geldi. Argun, 2026 yılı itibarıyla 68 yaşındadır. İş yaşamını uzun yıllardır Konya merkezli sürdüren Argun, ailesi ve torunlarıyla birlikte yaşamını Konya'da devam ettirmektedir.
Babası Musa Kazım Argun, annesi ise Ayşe Argun'dur. Çiftçilik ve hayvancılıkla geçimini sağlayan bir ailede büyüyen Argun'un ailesi, daha iyi yaşam ve eğitim imkânları için 1960 yılında Konya'nın Ereğli ilçesine taşındı.
Henüz çocuk yaşlarda çalışmaya başlayan Nusret Argun, sokaklarda simit satarak ticaret hayatına ilk adımını attı. Girişimcilik yolculuğunu yıllar içerisinde büyüten Argun, 1984 yılında matbaacılık sektöründe ticari faaliyetlerine başladı.
Ticaretteki deneyimini farklı sektörlere taşıyan Nusret Argun, 1994 yılında Okyanus Şirketler Grubu'nu kurdu. Şirketler grubu zaman içerisinde temizlik, yemek, gıda, inşaat, sağlık, turizm ve enerji gibi birçok alanda faaliyet göstermeye başladı.
Enerji sektöründeki yatırımlarıyla dikkat çeken Argun, doğalgaz dağıtım alanında faaliyet gösteren Energaz başta olmak üzere önemli projelerde görev aldı Şirketleriyle kamu ve özel sektörde büyük ölçekli projelere imza atan iş insanı, binlerce kişiye istihdam sağlayarak üretim ve ekonomiye katkıda bulundu.
Konya'da faaliyet gösteren Dedeman Konya Oteli ile Konet Et ve Et Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. gibi şirketlerin yönetiminde de bulunan Argun, uzun yıllardır Konya iş dünyasının tanınan isimleri arasında gösteriliyor.
68 Yaşında Hukuk Fakültesinden Mezun Oldu
Yaşadığı yargı sürecinin ardından hukuka olan ilgisini akademik alana taşıyan Nusret Argun, daha önce tamamladığı üniversite eğitimlerinin ardından üçüncü kez üniversite sıralarına oturdu.
Ankara Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesini başarıyla tamamlayan Argun, 68 yaşında mezun olarak dikkat çekici bir başarıya imza attı. Temmuz 2026'da düzenlenen mezuniyet töreninde diplomasını torunlarıyla birlikte aldı.
Mezuniyet töreninde sahneye torunlarıyla çıkan Argun, öğrenciler ve akademisyenler tarafından uzun süre alkışlandı. Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Nuhoğlu tarafından kendisine çiçek takdim edildi.
Mezuniyet töreninin en duygusal anlarından biri ise Nusret Argun'un torunlarıyla birlikte sahneye çıkması oldu. Edinilen bilgilere göre Argun, üniversiteye başladığı ilk yıllarda öğretim üyelerine, "Mezun olursam diplomamı torunlarımla birlikte alacağım." sözünü vermişti.
Bu sözünü yerine getiren iş insanı, diplomasını yedi torunuyla birlikte alarak mezuniyet sevincini ailesiyle paylaştı. Tören, eğitimde yaşın engel olmadığını gösteren örneklerden biri olarak değerlendirildi.
İş hayatındaki başarılarının yanı sıra eğitim konusundaki kararlılığıyla da öne çıkan Nusret Argun, ileri yaşta üniversite eğitimini tamamlayarak "öğrenmenin yaşı yoktur" anlayışının somut örneklerinden biri oldu.
Üçüncü üniversite diplomasını alan Argun'un mezuniyeti, özellikle gençlere ve eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalanlara ilham veren gelişmeler arasında gösterildi.