Uygulamayı yükle
How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Aziz Yıldırım Kimdir, Nereli, Yaşı, Boyu, Kilosu, Biyografisi

Gulsumnur

Moderator
Moderatör
Yazar
Reklamsız
Konular
12,037
🌟Puan
1,783,623
💵Bakiye
22TL
aziz-yıldırım-kimdir-nerli-yaşı-biyografisi-arguntc.webp

Aziz Yıldırım Kimdir?
Aziz Yıldırım, 2 Kasım 1952 tarihinde Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Düzce'de tamamlayan Yıldırım, daha sonra Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi'nden inşaat mühendisi olarak mezun oldu. Aziz Yıldırım, gençlik yıllarında amatör futbol oynasa da iş hayatına mühendislik alanında başladı.

Yıldırım, 1998 yılında yapılan seçimle Fenerbahçe başkanlığına seçildi ve 2018 yılına kadar görev yaptı. Yaklaşık 20 yıl boyunca kulübün başkanlığını yürüten Yıldırım, Fenerbahçe tarihinin en uzun süre görev yapan başkanları arasında yer aldı. 2018 yılında yapılan seçimde görevi Ali Koç'a devretti.

Aziz Yıldırım'ın başkanlık döneminin en kritik olaylarından biri, 3 Temmuz 2011'de başlayan şike davası süreciydi.

Yıldırım, "ekonomik çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek" ve "şike yapmak" iddialarıyla gözaltına alındı ve tutuklandı. Yaklaşık bir yıl Metris Cezaevi'nde kaldıktan sonra tahliye edildi. Mahkeme tarafından şike ve teşvik primi suçlarından ceza alsa da, Yargıtay tarafından bu kararlar bozuldu ve 2020 yılında beraat etti.

Yıldırım'ın kişisel servetine ilişkin kamuoyuna açıklanmış resmi bir rakam bulunmuyor. İnşaat, mühendislik, tersanecilik ve savunma sanayii alanındaki yatırımları nedeniyle Türkiye'nin önde gelen iş insanları arasında gösterilen Yıldırım’ın servetinin yaklaşık 500 milyon dolar seviyesinde olduğu öne sürülse de bu rakam resmi olarak doğrulanmış değil.

Paylaşım için teşekkürler! Fenerbahçe tarihine damga vurmuş, Türk spor dünyasının en çok konuşulan isimlerinden biri olan Aziz Yıldırım hakkında oldukça kapsamlı ve bilgilendirici bir özet olmuş. Özellikle 20 yıllık başkanlık süreci ve sonrasındaki hukuki mücadelesi kulüp tarihi açısından çok kritik dönemlerdi. Forum üyeleri için güzel bir kaynak.

Behçet Yalın Özkara Kimdir, Nereli, Yaşı, Boyu, Kilosu, Biyografisi

Konuyu izleyenler

Günün trendleri

SON GÖNDERİLER

Aylin Demir-Edalı da Modalı Yar
Aylin Demir-Edalı da Modalı Yar Sözleri Niye, niye, niye gelmen Ne haldeyim niye sorman Hiç mi avazımı duyman Etme böyle, gitme öyle yar yar yar...
Seda Kara-Çay Benim Çeşme Benim
Seda Kara-Çay Benim Çeşme Benim Sözleri Çay benim çeşme benim Aman derdimi deşme benim Hakikatli yar isen Aman önümden geçme benim Hakikatli yar...
Suat Sarıibrahim-Hayde Gidelum Hayde
Suat Sarıibrahim-Hayde Gidelum Hayde Sözleri Hayde geleyimisun Gül kokulu dağlara Basmak isteyimusin O bembeyaz karlara Balıklar takiliyi Bak...
Yasemin Kayalı-Hele Hele Helesi Güzel
Yasemin Kayalı-Hele Hele Helesi Güzel Sözleri Yağmurun seli geldi Derenin seli geldi Zalım baban vermezse Kaçmanın yeri geldi Hele hele helesi...
Serkan Nişancı-Eller Üzer
Serkan Nişancı-Eller Üzer Sözleri Bak getirdi kader bizi oyuna Ölmeye hazırken yoluna Bizi anlatır dururum Kadehim dolu kalkıyor yok oluşuna Ama...
Geri